?   
 
 
 

Na de introductiecursus

Zo gaat het verder na de Introductiecursus
Door de introductiecursus te volgen ben je al begonnen aan de basisopleiding van RV Jason. Als je verder wilt met roeien dan bekijken we tijdens de 6e introductiecursus samen met jou wat bij jou past. Dit is onder andere afhankelijk van je roeiwensen en van de beschikbare instructeurs. Ook het seizoen speelt een rol: start je in het voorjaar dan kan je ook ’s avonds instructie krijgen. Want na zonsondergang wordt er niet meer geroeid.

Er is een breed instructieaanbod
Binnen Jason zijn diverse instructeurs actief die wekelijks instructie geven. Zie de planning in de Instructie- en examenlijst voor data. Ben je nog niet ingedeeld in een instructieploeg of zoek je een ander tijdstip? Laat het weten via eitcurtsni.[antispam].@jasonroeien.nl en we zoeken een ploeg voor je. 

Dit is wat je leert
In de basisopleiding leer je roeien én sturen. Naast scullen maak je ook kennis met boordroeien. Een vuistregel is dat je roeien en sturen kan leren in 26 lessen, 6 lessen introductiecursus en 20 lessen vervolgcursus, maar het tempo is voor iedereen verschillend. We streven ernaar dat iedereen een instructeur heeft die aanspreekpunt voor je is. Instructeurs worden begeleid door de trainers van de Basis Instructeurscursus.

Je sluit de cursus af met een examen
Tijdens of na de basiscursus schrijf je je in voor het examen W1 (roeien) en/of S2 (sturen). Als je je beide bevoegdheden hebt gehaald is de basisopleiding afgerond en heb je al veel roeimogelijkheden bij Jason. Want met je roei- en stuurbevoegdheden op zak kan je zelfstandig het water op en gaat het leren nog sneller.