Lid worden, hoe werkt het?

Nog geen ervaring?
Als je nog geen ervaring hebt met roeien biedt Jason verschillende introductiecursussen aan. Na de cursus besluit of je doorgaat en lid wordt. Dan zal je verder gaan met de basisopleiding van de het roeien om te kunnen doorstromen naar een ploeg. De instructeurs van de introductieperiode denken met je me voor een passend vervolgtraject afhankelijk van jouw wensen en ambitie.

Zowel in het voor- en najaar wordt er voor volwassenen een 6-weekse intensieve introductiecursus geboden. Voordat je besluit om deel te nemen aan deze cursus is er een kennismakingsbijeenkomst in maart of in september. De introductiecursus zal hierna starten. De frequentie en tijdstippen zijn in overleg met de deelnemers. De inhoud van de cursus wordt afgestemd op de conditie en ambitie van deelnemers. De kosten bedragen €100. Aanmelden? Klik hier.

Naast de reguliere introductiecursus is er een speciale Fifty-fit introductiecursus voor vijftigplussers. Deze wordt in de periode medio mei tot en met juni aangeboden en duurt 6 weken. De lessen zijn 1 x per week in principe doordeweeks overdag en er wordt gevaren in een stabiel boottype. De cursus is gericht op de kennismaking met recreatief (toer)roeien en natuurbeleving. De kosten zijn €50. Er is een vrijblijvende kennismakingsbijeenkomst in april. Aanmelden? Klik hier.

Lid worden met roeiervaring
Als ervaren roeier kun je eerst 6 weken vrijblijvend meedoen alvorens je besluit lid te worden. Op basis van de ervaring die je hebt wordt een inschatting gemaakt bij wie je het beste kunt instappen om kennis te maken. Samen met iemand van de examencommissie zal vervolgens worden vastgesteld welk niveau je hebt op basis van voorroeien.
Voor alle nieuwkomers, ervaren en onervaren, wordt er tweemaal per jaar een Veiligheidsavond georganiseerd. Op deze avond wordt je van alles verteld over veilig roeien en sturen op de Rijn en in de Arnhemse haven. Ook gebruik van zaken als reddingsvesten, veiligheidshesjes en heelstrings komt aan bod. Naast het informatieve aspect is het een mooie kennismaking met andere nieuwkomers. Aanmelden? Klik hier.