Fantastisch begin van wedstrijdseizoen voor Oude Heeren-Veteranen

Geplaatst op 01-01-2016  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Jan Peter van Leeuwen

Na een lange en intensieve trainingsperiode is de Jason “Oude Acht” het jaar bijzonder goed begonnen op de Amstel. Tijdens de beroemde Head of the River werd in het veteranen-E veld een derde plaats behaald. Overall 4e in een zeer groot veld. Nog nooit roeide een veteranenacht van Jason een beter resultaat. Gerenommeerde ploegen van De Hoop, De Amstel en niet te vergeten Het Spaarne zijn verslagen. Alleen de andere jaren veel betere ploeg van Breda versloeg Jason nipt en een combinatieploeg met de beste verzamelde skiffeurs en enkele andere roeiers die niet voor een pure verenigingsacht kozen won het veld. De stuurkunsten van Annelies waren enorm belangrijk voor de snelle tijd. We zijn nergens afgeweken van de ideale lijn op de zeer bochtige Amstel.

 

Zo mogelijk nog beter ging het een weekend later; opnieuw op de Amstel. Tijdens de twee-head (in 2-zonder het zelfde zeer bochtige traject zo snel mogelijk afleggen) wonnen Paul en JP het eerste Jason-blik ooit op de tweehead. Zij waren het snelste in het veteranen-D veld en overall 4e

Sjoerd en Kees voeren in de VB2x naar een derde plaats (overall 12e).

 

Op de zondag van de skiffhead waren de weersomstandigheden zo slecht (harde wind) dat het laatste wedstrijdblok is afgelast. Emma Jacobs kon daarom niet starten in de M18x. De 2 Jason veteranen skiffeurs voeren in een eerder blok en hebben toch kunnen varen. Vooral Kees voer een relatief sterke wedstrijd.

 

VE8  Head 2015 klein 

 Foto: Beatrijs van den Brink