Gebruiksregels vletje de Malburgscheveer

Geplaatst op 01-01-2016  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Gebruiksregels vletje de Malburgscheveer

De materiaal commissie constateert dat de gebruiksregels van ons vletje – de Malburgscheveer – niet bij alle gebruikers goed bekend zijn. Dat zijn de skiff instructeurs, maar ook anderen. Graag aandacht voor:

  • Goed afmeren. Gebruik eerst het landvast met oogsplits (een 'spring', voor ingewijden) voor vastmaken aan de kikker. Trek daarna het achterlandvast aan en beleg dit op dezelfde kikker. Daarna het voorlandvastje vastmaken, en pas daarna de ketting met slot bevestigen. De ketting is geen landvast! En vergeet de stootwillen niet. 
  • Accu. Bij het terugplaatsen van de accu, deze ook aan de lader aansluiten (losmaken van de accuklemmen is overbodig en heeft tot gevolg dat de accu niet opgeladen wordt).
  • Riemen. Gebruik alleen de eigen riemen van de Malburgscheveer, en geen riemen van andere boten. De riemen voor de Malburgscheveer staan in de loods, tegen de korte wand aan de walzijde.

Bij problemen, meld ze bij de materiaalcommissie via de websiste (> Roeien > Schade melden) of via laairetam.[antispam].@jasonroeien.nl, zodat wij adequaat kunnen reageren.

Ook als je zelf voor een oplossing hebt gezorgd, zoals onlangs het vervangen van het slot, horen we het graag.

 

De materiaalcommissie