Kampioenschappen en puzzeltocht op 1 en 2 oktober!

Geplaatst op 01-01-2016  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Frank Jibben

Jason-clubweekend, 1 en 2 oktober

 

Zaterdag 1 en zondag 2 oktober is het Jason-clubweekend met tal van activiteiten voor (bijna) iedereen, voor roeiers en kanoërs, voor jong en oud, voor de fanatieke wedstrijdroeier en de relaxte toerroeier en -kanoër. Kortom, een weekend vol sportieve, gezellige, sociale en culinaire hoogtepunten. Want wat gaat er gebeuren?

 

Jeugd-clubroeikampioenschappen, 1 oktober

Op zaterdagmiddag 1 oktober worden de Jason Jeugd-clubroeikampioenschappen georganiseerd. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van velen in vervulling. Alle jeugdroeiers van Jason kunnen er aan meedoen; opgeven bij Herman of Renate. Die delen de jeugdroeiers in in een aantal categorieën. We varen een serie korte wedstrijdjes in de haven in skiffs en/of dubbel-twee's. Start is om 12.00 uur en rond 15.00 uur hopen we te weten wie de beste jeugdwedstrijdroeier van Jason is! Uiteraard zijn er voor de winnaar(s) mooie prijzen.

Helpende handjes gevraagd

We zoeken nog wat 'helpende handjes' om de wedstrijden voor onze jeugdleden in goede banen te leiden. Ervaring als roeiwedstrijdorganisator of zo is niet nodig, maar als je het leuk vindt om wat hand- en spandiensten te verrichten, stuur dan een mailtje naar nebbij.knarf.[antispam].@freeler.nl.

En wie niet meer tot de jeugd behoort en niet over helpende handjes beschikt, komt natuurlijk vanaf het terras wel kijken en aanmoedigen.

 

Roei- en kanopuzzeltocht, 2 oktober

Zondag 2 oktober staat de - inmiddels bekende- puzzeltocht voor de toerroeiers èn -kanoërs op het programma. We starten rond 12.00 uur met koffie, gaan dan het water op, al peddelend en puzzelend naar het 2e Rosandepoldergat, waar een verrassing en wat lekkers wacht. En dan weer terug naar Jason. Uiteraard zijn er weer de nodige punten te verdienen, zodat er een heuse winnaar is, die 'de prijs' mag aansnijden.

Thermoskannen meenemen svp

Om ervoor te zorgen dat de koffie en de thee op de lunchplek nog lekker warm is, hebben we een flinke voorraad thermoskannen nodig. Neem dus mee, wat je in de kast hebt staan. Graag even van te voren melden aan Lidy of Ada O.

 

Heel Jason bakt, 2 oktober

En we sluiten het weekend af met een gezamenlijke buffet-maaltijd. Heel simpel; iedere deelnemer aan de puzzeltocht zorgt -naar keuze- voor een borrelhap òf een voorafje òf een hoofdgerecht òf een toetje; steeds voor 4 personen. Maak iets dat je zoveel mogelijk thuis kunt (voor-)bereiden, want de ruimte in de keuken is zeer beperkt. Maar zo hebben we vast (meer dan) genoeg voor een smakelijke en gezellige buffet-maaltijd. Want uiteraard zet je ook hierbij je beste beentje voor en maak je het allerlekkerste wat je ooit hebt gemaakt!

 

Aanmelden moet!

Voor de puzzeltocht moet je je aanmelden. Dat kan door een e-mail te sturen naar thcotlezzup.[antispam].@jasonroeien.nl. Dit roei-emailadres kunnen ook de kanoërs gebruiken om zich aan te melden voor de puzzeltocht. Je kunt ook je naam zetten op de intekenlijst, die in het clubschip hangt (tussen beide kleedkamers).

Ook voor de maaltijd moet je even melden wat je gaat maken. Ook daarvoor hangt een lijst in het clubschip. Zet je naam bij het gerecht dat je gaat maken en scheur het strookje af; dan moet het allemaal goed komen.

Deelname aan alle activiteiten is gratis. De kosten van het door jou te maken gerechte betaal je zelf, maar daar krijg je natuurlijk veel lekkers voor terug!

 

Kortom, doe mee en meld je aan; dan maken we er een gezamenlijk sportief, gezellig, sociaal en culinair Jason-clubweekend van!

 

Voor vragen kun je terecht bij één van de onderstaande personen.

 

Ada Oudkerk

Ada Salome

Ed van der Beld

Frank Jibben

Geert Huisman

Herman Wools

Lidy van den Heuvel

Renate Casparie