Roeien kan altijd, ook in de winter!

En dat is vandaag (zondag 12 februari) maar weer eens bewezen! RV Tubantia organiseerde de Twentsche Winter Wedstrijden: 4 km over het kanaal tussen Delden en Hengelo. Jason was met 5 ploegen aanwezig, en kwam in alle heats in actie.

 

Jeugdleden Nikolai van den Dungen en Carmen te Wechel deden als enigen mee in de categorie Mixed 2x onder de 18, en zetten een tijd neer van 23:04. In dezelfde heat kwamen zowel de Jonge Acht als de Oude Acht (met invallers Ruud Goossens en Pim van der Pol) in actie. De Jonge Acht moest het doen met een leenboot, die met een rigger minder weer ingeleverd werd. Ook waren de slidings erg kort. Heb je de langste benen van Jason aan boord, kan je ze niet eens strekken! Ondanks deze technische mankementen hebben de heren een tijd van 17:51 neer weten te zetten. De Oude Acht roeide in de oude vertrouwde Meerslagen en kwam net na een boot van Euros binnen (16:34).

 

De dames 4* van Monique Kuunders, Sita Drost, Eveline Boermans en Evelien Oosterhuis onder leiding van stuurman Martin Bijsterbosch finishte als 6e met een tijd van 21:07. Voor een van deze dames was dat niet de eerste race, zij had een heat eerder ook al geroeid.

 

Het was even twijfelen of de eerste heat van de dag wel door kon gaan vanwege het weer, maar gelukkig mocht Jasons eerste Dames Acht sinds jaren van start. In de Meerslagen roeiden Miranda van Dam, Esther Deupmann, Janna Brouwer, Jantien Schipperijn, Eveline Boermans, Lette Hogeling, Annelies Wind en Marieke Schipperijn, gestuurd door Nicolai van den Dungen, naar blik met een tijd van 17:28. Dames en stuurman, van harte gefeliciteerd met jullie blik! 

 

DV8 websiteformaat