Stand van zaken nieuwe roeiloods

Geplaatst op 01-01-2016  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Erik Metz

In de afgelopen maanden hebben we verschillende bedrijven benaderd om een passende offerte aan te leveren voor onze nieuwe roeiloods. Natuurlijk met als doel om binnen ons gestelde budget te blijven.

 

Begin dit jaar was het plan om de gehele roeiloods door Spruyt uit Heerenveen te laten bouwen.

Door een prima aanbieding van de firma Helldorfer, gelegen in de Nieuwe Haven in Arnhem, dus bijna onze buurman, zijn we daar vanaf gestapt. 

We hebben besloten de betonnen bak, waarop de loods gebouwd wordt, wel door Spruyt te laten bouwen maar de opbouw van de loods bij Helldorfer onder te brengen. Deze laatste zal de gehele staalconstructie maken en in samenwerking met Javemo de gevels en het dak uitvoeren. De bouw van de loods zal dan aan de kade voor Helldorfer plaatsvinden, voor alle leden goed te volgen vanuit ons botenhuis. Een financieel overzicht van dit traject zal op de algemene vergadering van 10 november worden gepresenteerd.

 

Zoals al eerder aangegeven zullen wij als leden van de RV ook een deel van de werkzaamheden ter hand nemen. Dat betreft hoofdzakelijk timmerwerk aan de begane grond vloer, de verdiepingsvloer en het dak. Indien nodig zal Casper Helldorfer ons assisteren met het inhijsen van materiaal.   

De komende weken zullen wij een schema voor deze werkzaamheden maken en jullie benaderen om mee te helpen. Voor wie nu al geïnteresseerd is: neem dan contact op met Diederik.

 

De voorlopige planning ziet er nu als volgt uit:

Week 43, 44 en 45     Storten van de betonnen bak bij Spruyt .

Week 47                    Transport bak naar Arnhem (mits de sleper dit kan inplannen)

Week 49                    Start werkzaamheden bij Helldorfer

Week 51 en 52           Werkzaamheden leden Jason

Januari 2017              Afmeren nieuwe loods naast het botenhuis       

 

Tussendoor zullen wij jullie om hulp vragen voor hand-  en spandiensten.

 

Het nieuw geplande vlot voor de nieuwe loods en ons botenhuis wordt ook vervangen en uitgebreid. Daarvoor willen we het vlot van de dependance hergebruiken. Dit vlot wordt de laatste jaren nauwelijks meer voor instructie gebruikt.

Na inmeten blijkt dat de elementen daarvan prima geschikt zijn om te herschikken als nieuw vlot. Een aantal  elementen blijft op de dependance om bijvoorbeeld als oefenaanlegplek te dienen.

Binnenkort wordt hiermee begonnen om op korte termijn al een vlot naast het botenhuis te kunnen plaatsen. Het aanlegvlot voor het botenhuis wordt waarschijnlijk vervangen rond het afmeren van de nieuwe roeiloods.    

 

Zoals jullie zien wordt het een leuke, spannende en drukke winter, waarbij jullie hulp zeer welkom is.

 

Bestuur RV Jason