Tocht Fulda en Weser

Geplaatst op 01-01-2016  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Lidy van de Heuvel

Heerlijk roeien met houten handles.

 

Een week lang ontspannen roeien in de Byland en de Meynerswijk, zonder blaren. Over de Fulda en de Weser, van Büchenwerra tot Minden.


Mooie omgeving met heuvels, akkers en bossen. Langs zwanen, ijsvogels en roofvogels. Genieten van schaatsenrijdertjes. Helaas ook af en toe een daas, zodat er gemept moest worden.
Sterke stroom mee. Dus nooit de bladen zomaar op het water laten liggen. Maar met een wissel direct de riemen intrekken en op de riggers van de boeg of op de punt leggen. Ook het aanleggen is spectaculair. Altijd tegen de stroom in aanleggen, dus eerst ruim voor het vlot rond maken, even wachten en dan sterk roeiend aanleggen.


Maar één Bootschleppe gehad, waar we niet in konden varen, maar de boot uit het water en vervolgens op een karretje moesten tillen. Over een rail naar de plek waar we weer te water konden.
Bij de sluizen rubbermatjes over de dollen zetten, zodat de riggers niet beschadigen. Sluishandschoenen aan, om het natte trapje goed vast te kunnen houden.
Renate, Tineke, Jo, Marijke, Greet, Ester en Wiljon, fijn dat ik mee mocht. Ik heb veel geleerd en het was erg gezellig.