Verslagen jeugdwedstrijden

Geplaatst op 01-01-2016  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: De roeiers zelf

Verslag competitiewedstrijd 10 april 2016 (Leeuwarden)

 

Deze zonovergoten zondag (10 april) hadden wij onze eerste roeiwedstrijd van het seizoen. We startten in mix ploegen in de C4 om het rondje Froskepôlle te roeien. We hadden twee onervaren C4's en één ervaren C4. Het rondje ging voor iedereen best goed. De ervaren ploeg is 2e geworden en de onervaren ploegen zijn 2e en 3e geworden. Verder zijn we gestart in C2's. We hadden twee ervaren boten, waarvan één blik heeft getrokken, met Maarten, Emma en Nikolai als stuur. Ook hadden we vier onervaren boten. Deze wedstrijden gingen ook goed. Het was een gezellige dag met mooi weer.

Groetjes,
Jasmijn, Eva-Maria, Sanne, Bloesem, Lisa, Emma, Maarten, Yip, Nikolai, Herman en Peter

 

 

Verslag competitiewedstrijd 21 mei 2016 (Assen)

 

Iedereen kwam mooi op tijd bij Jason aan. (Daarna kwamen we ruim op tijd in Assen). In Assen was het weer fijn, geen regen, lekker zonnetje alleen vrij veel wind. Dit was vooral lastig bij de start maar desondanks ging Jason altijd goed van start.

 

We hebben geskifft, gedubbeld en in de C4 gevaren.

Wij waren verdeeld over twee categorieën: beginners en gevorderden, wij hebben diverse onderdelen in beide categorieën gewonnen. Bovendien heeft de gevorderde een taart gewonnen als dagprijs.

 

De meiden beginners dubbeltwee, die uit Lisa en Indira bestond, sloeg op de terugweg van de finish om. Dat was best wel een spektakel om te zien en leuke foto's zijn gemaakt. Daarna aan het eind van de dag werd ik, Nikolai, in het water gejonast door Elias en Maarten omdat ik bij de vorige competitiewedstrijd mijn eerste wedstrijd als stuur heb gewonnen. In Zwolle (5 juni) gaat Indira ook het water in, zij stuurde de winnende C4 ploeg van vandaag.

 

De prijstaart was heerlijk en heel eerlijk gedeeld met de hele ploeg. We kijken uit naar Zwolle voor meer gezelligheid en medailles.

 

Nikolai, Dorien, Yip en Elias 

 

 

Verslag competitiewedstrijd 5 juni 2016 (Zwolle)

 

2016-06-05-ZRZVwebsiteformaat

 

Zondag 5 juni 2016

De derde en laatste wedstrijd voor de competitiefinale. Met elf roeiers, twee ouders en twee coaches vertrokken we naar het Zwarte Water, Zwolle. En uiteraard hebben we weer veel blik getrokken. In totaal is er door Jason 17 keer gestart, in skiffs, dubbeltwee en vieren. We begonnen met  de C4+. 1000 meter met halverwege een keerboei. Hier hebben we met een ervaren boot en een onervaren boot gestart, Indira roeide mee in de onervaren vier van de Compagnie. De ervaren ploeg heeft gewonnen, met als roeiers Emma, Maarten, Elias en Dorien. Ook heeft de boot van de Compagnie gewonnen met Indira. Daarna ging Nikolai in de skiff als dagnummer, omdat hij eigenlijk in een lagere leeftijdsgroep valt. Vervolgens kwamen de tweeën, vier dagnummers en vier “normale”, waarvan twee onervaren en twee ervaren. De ervaren twee heeft daar gewonnen, met Emma en Maarten. Dan de skiffs, drie dagnummers en vier uit de poule, waarvan weer twee ervaren en twee onervaren. Net als vorige wedstrijd was er weer een spannende race tussen Emma en Maarten, die deze keer door Emma werd gewonnen. In totaal dus drie boten gewonnen, met totaal negen medailles. Helaas niks door de onervaren! Dit werd dan weer goedgemaakt doordat we met de ervaren ploeg een pouleprijs voor poule 9, ervaren mixed 15-18, gewonnen hebben, waardoor we met zijn allen een appeltaart hadden. Het was rond de 28 graden, dus zijn we achteraf nog met zijn allen gaan zwemmen. Daarna gingen we naar huis, waar opnieuw onze mac-traditie geweigerd werd door de ouders (en vooral door Renate). Al met al een goed resultaat en veel dank aan in de eerste plaats de coaches, Herman en Renate, en ook dank aan de ouders die gereden hebben naar alle drie de wedstrijden: Eduard, Willem, Frédérique, Bas en Peter (die ook coacht).

Namens iedereen die deze wedstrijd geroeid heeft:

Maarten, Emma, Dorien, Elias, Olivia, Indira, Yip, Sanne, Nikolai, Lisa en Claire