Nieuwsbrief juli

Geplaatst op 01-01-2016  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Rob van den Heuvel

 

RESULTATEN

 

Examenresultaat 7 juli

Op zaterdag 4 juli was het zo heet dat de examens naar dinsdagavond zijn verplaatst. Mart Reumer haalde zijn SK1 en Tom van Gessel slaagde voor S4. Ook vier kersverse leden, deelnemers aan de voorjaarsintroductie, trokken de stoute schoenen aan en gingen op voor W1. Michelle van der Linden en Bart van Heukelom slaagden, de twee anderen waren nog niet zover. Alle geslaagden: proficiat!

 

Gewonnen

Sjoerd Hachmer en Kees Stuijt hebben de Midzomer Vechtrace gewonnen in de H2x. De "jonge heren" acht werd tweede.

 

 

TOCHTEN - WEDSTRIJDEN - ANDERE EVENEMENTEN 

  

Sail Amsterdam 

De beide wherries en de 's-Gravenwaard zijn hiervoor gereserveerd van 19 t/m 25 augustus.

 

Vakanties

Op zondag 12 juli komen de wherries terug van de Moezel, op 2 augustus start de volgende roeivakantie alweer. Om het zeulen te beperken blijft een van de wherries in de tussentijd op de wal. 

 

MEEDOEN - SLAGKRACHT 

 

Slagkracht: vragenlijst zelfwerkzaamheid

Op 1 juli hadden 154 leden de enquête over de zelfwerkzaamheid ingevuld. De penningmeester heeft alle niet-respondenten inmiddels aangeschreven.

 

Nieuwe roeiloods

De verdere voorbereidingen voor de nieuwe roeiloods in vlek F zijn in volle gang. Er is een bezoek aan Daventria gebracht. Zij hebben een paar jaar geleden een nieuwe loods gerealiseerd. Het was een leerzaam bezoek. De constructie is inmiddels doorgerekend; dat kwam iets lichter uit dan aanvankelijk werd geschat. Nooit weg, bij een drijvend object.

De brochures voor de roei-obligaties zijn bijna klaar. Binnenkort krijgt iedereen een persoonlijk bericht van de penningmeester.

 

KNRB

Voor de website van de KNRB kwam er een vraag binnen over de historie van Jason en de Jasonvlag. Omdat de archiefcommissie uitstedig was hebben we een beroep gedaan op het ijzeren geheugen van Cees Niemeijer. Met resultaat; zie hier het verhaal van de Jasonvlag.

Twee horizontale banen, met de kleuren blauw (boven) en wit (onder), de kleuren van de stad  Arnhem (zij het in omgekeerde volgorde) en voor de watersport de wolken en het water symboliserend. 

In het midden, over beide banen bevindt zich een geel, rood afgebiesd rond veld met daarop in rood een 'klassiek schip'. Omdat het zowel geroeid als gezeild kon worden, leende het zich voor een R&ZV. Het gele vlak verbeeldt het Gulden Vlies dat Jason (schipper van de Argo, het schip in rood op het gulden vlies ) met behulp van ca 50 man in Colchis (aan de noordkust van de Zwarte Zee) ophaalde en zich daarmee als held bewees.