Corowna-update: Roeien en het Coronavirus. Zo doen we dat.

We hebben ons Coronaprotocol (lees het hier, en lees het alsjeblieft goed) gespresenteerd aan de gemeente, die haar akkoord heeft gegeven. Na 2 maanden sluiting gaat geleidelijk de deur op een kier.

Er mag geroeid worden in éénpersoonsboten

Heel in het kort: we mogen weer roeien, zolang dat gebeurt in éénpersoonsboten. Maar er zijn wat haken, ogen, mitsen en maren. Houd rekening met het volgende:

 • De richtlijnen van het RIVM en het roeireglement blijven te allen tijden gelden.
 • Er kan alléén geroeid worden éénpersoonsboten: skiffs, de C1 en D1.
 • Daar mag je uiteraard alleen in roeien als je je SK1- of SK2-examen gehaald hebt. Gebruik daarnaast je gezond verstand: er zijn minder leden op de vereniging en op het water, dus als je twijfelt of je voldoende vaardigheden hebt om bij het omslaan terug de boot in te gaan: ga dan niet.
 • Er zijn tijdslots van 1:45 uur waarvoor je een boot kan reserveren via de website. Daarbij heb je 15 minuten om de boot in het water te leggen, 1 uur om te roeien en 30 minuten om de boot en riemen te reinigen.
 • Per tijdslot zijn er maximaal 2 skiffs te reserveren, voor je eigen veiligheid en dat van het materiaal. We verwachten ook dat je met z'n tweeën het water op-/afgaat.
 • Op de site is een online forum geactiveerd, zodat je daar een roeimaatje kan vinden om samen mee af te spreken.
 • Er zijn maximaal 6 mensen toegestaan in de loods waarvan 4 roeiers. Bij de huidige tijdsslots kan het zijn dat je bij aankomst roeiers tegenkomt die net het water af komen. Blijf ook dan 1,5 meter afstand houden.
 • Er zijn aparte tijden geblokkeerd voor de jeugd: dinsdag van 18.30-21.00u, woensdag 13.00-17.00u, donderdag 12.00-15.00u en zaterdag 8.30-13.00u. Er kunnen dan geen skiffs worden gereserveerd.
 • Voor de jeugd gelden specifieke afspraken met hun trainers.
 • Hou rekening met de de kanovereniging. Zij hopen op woensdagen hun clubavond (in aangepaste vorm) te kunnen behouden. Er zullen dan dus meer kanoërs op het vlot kunnen zijn: houd daar rekening mee.
 • Bereid je thuis vast voor. Kom in sportkleding, zet je fiets op afstand van andere fietsen aan het hek, breng zelf een oude handdoek mee om de boot af te drogen.
 • De kleedkamers zijn gesloten (toiletten vooralsnog niet, maar het kan zijn dat deze toch gesloten moeten worden). De ingang naar de vereniging gaat via normale route (voor jeugd gelden aparte looproutes aangezien zij in groepjes trainen).
 • Na binnenkomst moet je je handen wassen/desinfecteren, na het roeien de gehele boot afnemen met een sopje (ook de riemen geheel desinfecteren). Houd te allen tijden afstand van anderen en houd het bezoek zo kort mogelijk (dwz niet blijven kletsen met andere leden). Was bij thuiskomst opnieuw je handen.

Om iedereen de mogelijkheid te bieden van het water te genieten, vragen we je maximaal 2x per week een skiff te reserveren. Ook vragen we om wat barmhartigheid: ben je bijvoorbeeld flexibel in je tijd, ga dan eens op een doordeweekse middag, zodat de leden met een essentieel beroep in de avond en weekenden kunnen roeien.

Ten aanzien van het roeien in meerpersoonsboten: NOC NSF is niet akkoord met afstanden <1,5m. Dat wil zeggen dat roeien in meerpersoonsboten nog steeds NIET is toegestaan, en niet duidelijk is wanneer dit weer zou mogen.

Ideeën? Laat ze weten!

Mocht je ideeën hebben om de Corona-ontwikkelingen om te zetten naar concrete plannen voor onze vereniging, meld je bij dan bij de roeicommissaris.

Lees het Coronaprotocol

Download het Coronaprotocol