Jeugdroeien: voor tussen 12 en 18 jaar

We hebben een hele actieve jeugdafdeling! Jeugdleden bij Jason zijn tussen de 12 en 18 jaar; je kunt vanaf het moment dat je op de middelbare school zit meedoen.

Er zijn veel redenen om te gaan roeien!  Bijvoorbeeld om buiten te sporten en op het water te zijn. Of omdat je hard gaan geweldig vindt. Of gewoon omdat het gezellig is.

Roeien bij Jason is... Alle kansen krijgen

Bij Jason krijg je les in één van onze eigen boten. We beginnen simpel. Je mag (je moet niets) 3x in de week trainen (maandagavond, zaterdagochtend, zondagochtend). 's Winters bieden we speciaal voor junioren een zaaltraining in een gymzaal.

Je kunt meedoen aan wedstrijden

Zodra je wat ervaring hebt, is er de mogelijkheid om een paar wedstrijden te varen. Rond april beginnen de competitiewedstrijden. Die bestaan uit 3 wedstrijden en een finale op de Bosbaan in Amsterdam. Ook zijn er losse wedstrijden door het jaar heen waar je aan mee kan doen.

Wedstrijd- of topsportambities?

Je kunt bij Jason terecht als je mee wilt doen aan nationale wedstrijden of als topsporter wilt trainen. Ook gezellig, bovendien kom je strak in je vel te zitten. Je traint dan met andere wedstrijd-jeugdroeiers 6 tot 8 keer per week.

Je trainingsjaar begint rond september. Daarna doe je wat wedstrijden. Na de winter begint het 2k-seizoen. Tijdens 3-4 maanden heb je dan om het weekend een wedstrijd over een afstand van 2 kilometer. Aan die wedstrijden doen roeiers mee uit het hele land.

Kom eens kijken!

We starten twee keer per jaar (mei of september) met roei-instructie. Kom eens kennismaken! Dan vertellen we je meer over roeien en alles wat erbij komt kijken. Het verplicht je tot niets.