?   
 
 
 
 

Jeugdroeien: voor tussen 12 en 18 jaar

Er zijn veel redenen om te gaan Jeugdroeien!  Bijvoorbeeld omdat je van buitensport houdt en van op het water te zijn. Of omdat je hard gaan geweldig vindt. Of gewoon omdat het gezellig is. Jason heeft een heel actieve jeugdafdeling. Jeugdleden bij Jason zijn tussen de 12 en 18 jaar; je kunt vanaf het moment dat je op de middelbare school zit roeien.

Zo word je jeugdroeier
We beginnen simpel. Je kunt 3x in de week trainen (maandagavond, zaterdagochtend, zondagochtend). 's Winters bieden we speciaal voor junioren een zaaltraining in een gymzaal i.p.v. roeien. Je begint als roeier in een redelijk stabiele boot waarin je samen met andere jeugdroeiers de basis van het roeien leert. Als je het roeien onder de knie hebt leren we je skiffen en varen in minder stabiele boten.

Je kunt meedoen aan wedstrijden
Zodra je wat ervaring hebt, is er de mogelijkheid om een paar wedstrijden te varen. Rond april beginnen de competitiewedstrijden. Die bestaan uit 3 wedstrijden en een finale op de Bosbaan in Amsterdam. Ook zijn er losse wedstrijden door het jaar heen waar je aan mee kan doen.

Wedstrijd- of topsportambities?

Je kunt bij Jason terecht als je mee wilt doen aan nationale wedstrijden of als topsporter wilt trainen. Dat is gezellig, bovendien kom je strak in je vel te zitten. Je traint dan met andere wedstrijd-jeugdroeiers 6 tot 8 keer per week.

Je trainingsjaar begint rond september. Daarna doe je wat wedstrijden. Na de winter begint het 2 km-seizoen. Tijdens 3-4 maanden heb je dan om het weekend een wedstrijd over een afstand van 2 kilometer. Aan die wedstrijden doen roeiers mee uit het hele land.

Kom eens kijken!

We starten twee keer per jaar (mei of september) met roei-instructie. Kom eens kennismaken! Dan vertellen we je meer over roeien en alles wat erbij komt kijken. Het verplicht je tot niets.

 

 

jasons-jeugd-en-junioren
n22-6916-balanceren-staand
n22-6957-ergometeren
amelie-24kant