?   
 
 
 

Schoolroeien, samen met de roeibond

We vinden het belangrijk dat ook jongeren kennismaken met de roeisport. Daarom doen wij mee aan het middelbare-schoolroeiprogramma van de Koninklijke Nederlandse Roeibond (KNRB).

Jaarlijks ondersteunt Jason scholen die daaraan mee willen doen door trainingen en gymlessen aan te bieden bij Jason. Leerlingen kunnen dan in mei vijf of meerdere trainingen krijgen in C4+ boten en zij worden hierbij begeleid door onze jeugdroeiers geholpen door Jason-leden.

Een training bestaat uit een korte uitleg van de roeitechniek, het doornemen van de roeihaal op de ergometers om vervolgens in de boot stappen. Ervaren coaches geven aanwijzingen aan de roeiers en de boot wordt gestuurd door een ervaren stuurman.

Jason doet mee aan het Nationaal Schoolroei Kampioenschap

Het schoolroeien wordt afgesloten met het Nationaal Schoolroei Kampioenschap (NSRK) op de Bosbaan in Amsterdam, een groot evenement waaraan veel scholen uit heel Nederland deelnemen. Een dag lang strijden ervaren en onervaren roeiers tegen elkaar om de wisselbeker voor de ‘Beste Roeischool van Nederland’.

Meer weten over schoolroeien?

Neem dan contact via dguej.[antispam].@jasonroeien.nl