Handige handjes kunnen we goed gebruiken

Geplaatst op 16-05-2022  -  Categorie: Zelfwerkzaamheid  -  Auteur: Antoon (WebCie)

Aan het woord is Frank Hollander, lid van de materiaalcommissie. Met plezier werken de leden van de materiaalcommissie aan het onderhoud van de boten, gebouwen en andere spullen van RV Jason. De commissie bestaat uit vijf leden en dat aantal mag best wat hoger gezien het aantal klussen. 

Frank is zelf drie jaar geleden lid geworden bij Jason

Naast het roeien sprak het lidmaatschap van de materiaalcommissie hem aan. Kennis van gereedschap en houtbewerking had hij al want hij maakt al jaren meubels en muziekinstrumenten, zoals piano’s. Met boten had hij geen ervaring dus in de materiaalcommissie ontwikkelt hij ook zijn eigen vaardigheden. De kunststof-boten waren ook nieuw voor hem, daar is hij helemaal ingedoken. 

Restauratie van boten

De laatste tijd heeft Frank met de commissieleden vooral gewerkt aan de restauratie van twee boten, de Gravenwaard en de Griendewaard. Om zulke boten weer als nieuw te maken is erg leuk en geeft veel voldoening. Zeker als je ziet dat er met plezier in geroeid wordt en je enthousiaste reacties van roeiers krijgt. 

Boten-adoptieplan

Frank is blij met het boten-adoptieplan wat nu ingevoerd wordt. Natuurlijk omdat daardoor de betrokkenheid van de roeiers bij de boten vergroot wordt, het zal ook wat onderhoudstaken verlichten. Voor schade en andere grote klussen blijft de materiaalcommissie klaar staan.   

Lid worden van de materiaalcommissie?

Ben je gewend om in huis of ergens anders te klussen? Heb je wat technisch inzicht en ben je bekend met gereedschap en materiaal? Meld je dan aan. De klussen worden onderling verdeeld en je bepaalt zelf hoeveel tijd je wilt besteden.

Meer info of aanmelden

sirassimmoclaairetam.[antispam].@jasonroeien.nl

Noorman-renovatie-met-Frank-Hollander