Head of the River Amstel - lekker druk!

Geplaatst op 30-03-2022  -  Categorie: Wedstrijden  -  Auteur: Wim Jan (veteranen 8)

Het was lekker druk op de Amstel

Na enkele jaren voor niets te hebben getraind konden we eindelijk weer eens de Head varen (Head of the River Amstel). De laatste keer was in 2017: 2 edities werden afgelast vanwege het weer, veel wind en 2 natuurlijk vanwege Corona. Maar nu stond ons niets in de weg om de 8km in de goede richting - van Ouderkerk naar A’dam - zo snel mogelijk af te leggen.

Ongestoorde wedstrijd in het vizier

We mochten als 5e ploeg starten en dachten zo vrij ongestoord de wedstrijd af te kunnen leggen. Er werd 1 ploeg kandidaat geacht om in te halen en dat was Breda, waar de broer van Maarten Imkamp in meevoer. Dit zou Maarten deugd doen. De weersomstandigheden waren wat zon betreft gunstig, echter de wind kwam uit het noord-oosten en met kracht 4 was het op sommige stukken fors tegen. De eerste 2 km gingen in een goed tempo en werden we opgejaagd door de ploeg die direct achter ons startte. Jammer genoeg had de geluidsinstallatie het begeven, zodat we het zonder de aanwijzingen van Cees moesten doen. Na de Grote Bocht ging het een stuk heel voorspoedig en haalden we de verwachtte boot van Breda in de bocht bij het Kalfje (een restaurant en oriëntatiepunt tijdens de wedstrijd) in.

Dringen met tegenwind

Het inhalen ging snel en we wisten ruim voor hen te varen, maar het lange stuk hierna begon de tegenwind en het ontbreken van indoortraining tijdens ons de winter ons parten te spelen. Breda kwam wat terug en bleef kort achter ons hangen en doordat we op een volgende ploeg Het Spaarne inliepen konden we niet helemaal de ideale lijn volgen. Kortom vanaf de Roozenoordbrug bleef het dringen met bijna 3 ploegen naast elkaar. Zo gingen we dansend op de golven met tegenwind onder Utrechtsebrug door naar de Omval.

Gezellig druk

Bij de Omval wisten we Het Spaarne te verschalken en konden we zij aan zij met Breda op de Berlagebrug af stormen. Kort voor de brug werden we opgelopen door een ploeg van Amicus, die de latere winnaar zou blijken te zijn. Het laatste stuk naar de Finish haalden we ook een ploeg van Willem III in, zodat op een gegeven moment we met 4 ploegen naast elkaar voeren. Het leek wel een boord aan boord wedstrijd. Kortom gezellig druk op de Amstel. We waren blij dat het erop zat na toch wel zware kilometers met meer wind tegen dan we gehoopt hadden. We werden 9e in het OM (Open Masters) F en ouder veld en 5e van de 13 ploegen in het F-veld.

Dank aan invallers en stuurlieden

Hopelijk kunnen we volgend jaar weer beter in de winter trainen en dan iets beter voor de dag komen. Voor ik afsluit willen we als ploeg onze dank uitspreken aan onze enthousiaste supporters voor de steun onderweg, onze invallers die het roeien in de 8 steeds mogelijk maakten en natuurlijk Joyce en de andere stuurlieden voor het sturen tijdens onze trainingen.lingebokaal-2021-heren-8