Honderd kilometer roeien in een twee

Geplaatst op 26-03-2022  -  Categorie: Wedstrijden  -  Auteur: Eveline

“Roeien? Je moet maar zin hebben in die kou!”. Dat was de opmerking van een dakdekker die in februari mijn dakgoot repareerde. Hij stond in de koude miezerregen, reageerde op mijn turtle met Jason-embleem. Ik vond het wonderlijk paradoxaal. Ik vertelde hem maar niet dat mijn ploeggenoot Annelies en ik in mei de Ringvaart Regatta roeien. Hij zou me voor gek verklaren.

De Ringvaart: Een wedstrijd van 100 km die in Leiderdorp begint, waarna de Kaag wordt overgestoken om via Schiphol en Leiden te finishen in Delft. Met z’n tweeën in een 2X- en twee volgers op de fiets, namelijk Monique en Diederik, die overigens zo’n 130 km zullen afleggen en hier geen blik voor ontvangen. Aan ons allen de taak om niet superchagrijnig te worden.

Honderd kilometer. Dat is drieëndertig keer heen en weer in de haven. We trainen 3x per week: 1x in de boot op-en-neer de haven door, 1x op de ergo en 1x bootcamp. Ons project bestaat uit 3 wedstrijden: de Tweehead van 7,5km (en terugroeien) op 26 maart, de Oude IJsselrace van 12km (en oproeien) op 30 april en natuurlijk de Ringvaart op 26 mei. We liggen goed op schema en alle voorbereidingen zijn in volle gang. Het is een mooi project!2022ringvaart