Noodoproep: Vrijwilligers gezocht!

Geplaatst op 08-09-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Eveline Boermans

Door de leden voor de leden is het credo van onze vereniging. Gelukkig zijn de vrijwilligers er ook en zeker voor veel eenmalige of kortdurende klussen is er altijd wel een vrijwilliger te vinden. Maar helaas wordt het Jasonbestuur geconfronteerd met een flink aantal vacatures voor de belangrijke vaste taken en functies. Taken die vervuld moeten worden om de vereniging niet alleen draaiende te houden, maar ook om het leuker te maken. Nu komen deze taken bij het bestuur terecht, maar het bestuur kan deze niet naar behoren doen zonder dat de eigen kerntaken in gedrang komen.

Een dringende oproep aan jou om een van deze taken op je te nemen. Heb je het te druk of heb je geen zin om je in deze mate in te zetten als vrijwilliger? De taak opsplitsen kan altijd, dat is niet alleen gezelliger, maar geeft ook meer lucht.

 • Secretaris
  • In deze functie ben je verantwoordelijk voor de communicatie met leden en andere partijen, je regelt de ledenadministratie en documenteert de Algemene Vergadering en Bestuursvergadering. Natuurlijk praat je bij de maandelijkse bestuursvergaderingen mee over de beslissingen die in het bestuur genomen worden.
  • Zie je deze functie niet zitten en zie je jezelf wel in een andere bestuursfunctie? Of heb je ideeën over een andere takensamenstelling voor jou als bestuurslid? Kom praten, de bestuursleden staan open om taken te rouleren en te combineren.
 • Wedstrijdcommissaris
  • De functie bestaat uit het organiseren van coachoverleg, opzetten van instructie en training, verbeteren van doorstroom naar wedstrijdroeien, opzetten samenwerking tussen wedstrijdroeiers, concretiseren van het opleidingsplan.
  • Het bestuur ziet dit als bestuurstaak en heet je van harte welkom aan de bestuurstafel.
 • Toercommissie (min. 2 leden)
  • De toercommissieleden maken aan het begin van het jaar een selectie van de leuke toertochten in het land en publiceren die voor de leden. Ze houden de aanmeldingen bij, schrijven de roeiers in en helpen de deelnemers bij de organisatie van vervoer van en naar Jason.
 • Coördinator Clinics
  • Jaarlijks krijgt Jason twee of driemaal het verzoek om een clinic te kunnen doen van bedrijven uit Arnhem e.o. We zouden dit willen aanbieden in de zomertijd, de periode april t/m september. De functie betreft o.a. het contact opnemen met de geïnteresseerden, afspraken maken, instructeurs koppelen aan de afspraak. Er is een kant-en-klaar draaiboek beschikbaar.
 • Instructeur (meerdere leden)
  • Instructeurs zijn er altijd nodig. Je kunt denken aan instructie geven voor roeien (W of G) en voor sturen, aan beginnelingen of aan roeiers die al even aan boord zijn. Denk aan instructie voor de introductiecursus, vervolgcursussen of jeugdroeien. Wil je niet elke week op het vlot staan? Maak dan je wensen over de frequentie kenbaar of kies voor het begeleiden van de clinics.

Interesse? Meld dit bij siraterces.[antispam].@jasonroeien.nl