?   
 
 
 

Roeien bij Jason: wat zijn de mogelijkheden?

Geplaatst op 19-10-2022  -  Categorie: Doorstroom  -  Auteur: Esther Deupmann

Roeien is een prachtige en veelzijdige sport. In je eentje in de boot, met z’n tweeën, vieren of achten. Scullen of boordroeien. Ontspannen varen op de mooiste plekken, zo nu en dan een wedstrijd starten of fanatiek trainen. Roeien, sturen, coachen. De mogelijkheden zijn legio.

Binnen Jason is hiervan alles mogelijk. Je moet alleen wel de weg kennen om op de juiste plek uit te komen. En dat is niet altijd eenvoudig.

 Een nieuwe commissie-voorlopig-zonder-naam buigt zich sinds kort over een aantal vraagstukken:

  • Hoe zorgen we er voor dat nieuwe leden hun weg vinden binnen de vereniging?
  • Hoe kunnen we leden helpen om ploegen te vormen/ om aan te sluiten bij bestaande ploegen?
  • Hoe kunnen we leden/ ploegen enthousiast maken om wedstrijden te varen?
  • Hoe kunnen we ons stuur- en coachkader vergroten?
  • Wat is een goede naam voor deze commissie?

Als je niet weet wat de mogelijkheden zijn, is het ook lastig aangeven wat je zou willen. Of waar je moet zoeken naar wat je wilt. Het aanbod presenteren dus. Komende nieuwsbrief en op de website lees je in de komende tijd meer over de mogelijkheden. Tegelijk zullen we nieuwe leden naar hun wensen vragen. Ben jij al lid en voel je je wat ontheemd? Laat ons dat dan weten.

Op basis van wensen en interesses willen we actiever dan nu proberen ploegen te vormen. Idealiter zouden we die ploegen ook van een stuur/ coach willen voorzien, maar daarvoor moet nog wel wat water door de Rijn.

Roeien op de Rijn is leuk, roeien in de haven niet per se inspirerend. Hoeveel leuker is het dan om te trainen met een doel. Dat kan een toertocht zijn (enter de toercommissie) of een wedstrijd. De vereniging telt een aantal ploegen die met enige regelmaat wedstrijden starten. Wellicht is er in die ploegen ruimte voor nieuwe roeiers? Of kunnen deze ploegen de nieuwe ploegen op sleeptouw nemen tijdens wedstrijden? Een flinke Jason-delegatie op de Lingebokaal of tijdens de Head zou prachtig zijn.

En waar zouden we zijn zonder coaches of stuurlieden? Ogen op de kant, tips om beter te roeien, een goede stuurman of -vrouw die de ploeg helpt om beter te varen: roeien is meer dan alleen die plek op dat harde houten bankje. Lijkt het je leuk om te leren coachen? Is sturen echt iets voor jou? Laat het ons weten. Een viertal leden is recent gestart met de coachcursus. En als je dat teveel vindt: fiets gewoon eens mee met een ploeg. Leer kijken. Niet alleen fijn voor de ploeg, je leert er zelf ook heel veel van.

Je leest het: we willen er alles aan doen om onze leden goed te laten landen binnen de vereniging. Daar spannen wij ons voor in en we nodigen iedereen uit om mee te doen. Voel je vrij om te vragen, spreek elkaar aan, trek de stoute schoenen aan en nodig jezelf uit om mee te roeien….

Wij hopen dat we onze vereniging nog levendiger kunnen maken dan die al is. Doe je mee?

De commissie-voorlopig-zonder-naam bestaat uit Jori Dreef, Sara van Vliet, Eveline Boermans (bestuur), Geert Huisman (bestuur) en Esther Deupmann. Heb je vragen aan of suggesties voor de commissie? Een goed idee voor een passende naam? Stuur dan een mail naar retseemgninnep.[antispam].@jasonroeien.nl.


Reageer op dit nieuwsbericht

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst