Row, row, row your boat - toerroeifoto's buitenlandreizen

Geplaatst op 26-03-2022  -  Categorie: Toernieuws  -  Auteur: Monique (met dank aan Renate, Lidy en Marijke)

Renate, welbekend als jeugdroeicoach, organiseert sinds jaar en dag iedere zomer een 10-daagse wherrie-roeitocht in het buitenland. Altijd met 2 wherries en 8 bemanningsleden, want bij het onvermijdelijke sjouwwerk is het prettig om veel handjes te hebben. En je komt nog wel eens wat obstakels tegen...

Incidenteel slecht weer:

2022buitenlandincidenteelslechtweer 2

Een lift bij een stuwmeer in de Moldau. 90m hoogte verschil:

2022buitenlandliftmoldau 2

Die keer dat we 's avonds laat, na 17 uren rijden, de botenwagen parkeerden en hem de volgende ochtend midden op de markt terugvonden:

2022buitenlandmarkt 2

Een tractor-lift om een andere stuw te overbruggen. Ook 90m hoogte verschil:

2022buitenlandtractor-lift

Schiffshebewerk, een scheepslift waar zelfs vrachtschepen in passen:

2022buitenlandschiffshebewerk

Dit soort stopplekken

2022buitenlanddruiven 2

Komende zomer

Komende zomer gaat de reis vanuit Plau am See over de Müritz-Elde-Wasserstraße naar de Elbe, wist Renate te vertellen. Zij is degene die de reisplanning altijd tot in de puntjes verzorgd: de dagelijkse startplek, aan welk vlot, steigertje of strandje de koffiepauze kan worden gehouden, de looproute van eindpunt naar hotel, hoe hoog en ingewikkeld de sluizen zijn, etcetera, etcetera. Haar belangrijkste tip: kies een tocht die bij de ervaring en vaardigheden van de deelnemers past.

Zo'n organisator is goud waard, beamen Lidy en Marijke, die komend jaar weer mee-roeien. Qua organisatie laten ze de buitenlandse roeireis dan ook in het volste vertrouwen over aan Renate: 'We gaan komende zomer ergens in Duitsland roeien, geloof ik'.