?   
 
 
 

Terugblik op de Algemene Vergadering op 23 maart 2023

Geplaatst op 27-03-2023  -  Categorie: Bestuursberichten  -  Auteur: Geert Huisman

Op 23 maart vond de ledenvergadering van Roeivereniging Jason plaats. De aanwezigen werden bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in onze vereniging. 

 • De Toercommissie heeft een aantrekkelijk programma opgezet, meld je aan voor een aantal mooie en sportieve tochten
 • De commissie “Doorhaal” heeft 2 boeiende avonden georganiseerd, die goed werden bezocht. Ook is inmiddels een coachings programma gestart voor roeiers die kennis willen maken met gladde boten. Er hebben zich 12 leden aangemeld.
 • Op 1 april start er een nieuwe introductiecursus met 23 deelnemers
 • Het bestuur heeft 3 studenten van de HAN gevraagd om onderzoek te doen naar de wensen en verwachtingen van onze roeileden. Dit onderzoek zal plaatsvinden van medio mei t/m de 1e week van juni.
 • Aan de website is een pagina toegevoegd over sociale veiligheid. Hier vind je ook de gegevens van de Vertrouwenscontactpersoon en de voorzitter, waar je terecht kunt met vragen of meldingen van ongewenst gedrag.
 • Op 21 mei vindt de 2e jaarlijkse Clubdag plaats. Meer informatie volgt, save the date!! 

De vergadering heeft ingestemd met een aantal wijzigingen in het Roeireglement:

 • Voor het sociaal roeien op dinsdag en zaterdag zijn de regels van het afschrijven van boten gewijzigd. De boten voor deze groep zijn tot de voorafgaande dag 12.00u gereserveerd, daarna kunnen ook anderen deze boten reserveren. Bovendien is het aantal gereserveerde boten beperkt tot de Noorman, Schoutenwaard, Kleefsewaard en de Wolfswaard. Hierdoor zijn er op de drukke zaterdagochtend meer boten beschikbaar (art 8.9).
 • De kledingvoorschriften zijn in overeenstemming gebracht met de zichtbaarheid richtlijn van de KNRB. De kleur wit is als signaalkleur onvoldoende en wordt daarom geschrapt in art. 11.8 van het reglement.
 • In art. 11.5 is de zin: ‘In een dubbeltwee moet de boegroeier de RD-bevoegdheid hebben en beide roeiers SK2’ vervallen, conform een eerder besluit van de AV.

Het is belangrijk dat verenigingen en andere rechtspersonen goed en professioneel worden bestuurd. Om dit te bevorderen is de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen door het parlement goedgekeurd. Voor onze vereniging betekent dit dat het Huishoudelijk Reglement en de statuten moeten worden aangepast. Ook is er een gedragscode opgesteld voor de leden van het bestuur van de vereniging. De vergadering heeft ingestemd met de wijziging van het Huishoudelijk Reglement. De statuten zullen op een later moment worden gewijzigd.

Het jaarverslag 2022 is door secretaris Martin Hop toegelicht tijdens de vergadering. Penningmeester Eveline Boermans heeft de jaarrekening toegelicht. Onze vereniging heeft het jaar 2022 met een positief saldo afgesloten. Geconstateerd is dat onze vereniging financieel gezond is. De vergadering heeft het jaarverslag en de jaarrekening over 2022 goedgekeurd. Je kunt deze stukken vinden op onze website onder ‘Bibliotheek’.

 

Tot slot vonden een aantal benoemingen plaats:

 • Marianne kuipers is benoemd tot penningmeester van het bestuur. Zij zal ook onze vertegenwoordiger worden in het bestuur van de R&ZV.
 • Eveline Boermans is benoemd tot Roeicommissaris. De afgelopen 3 jaar was zij penningmeester van onze vereniging.
 • Michiel van der Meulen is herbenoemd tot materiaal commissaris.

Reageer op dit nieuwsbericht

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst