Toeren in het voorjaar

Geplaatst op 17-07-2022  -  Categorie: Toernieuws  -  Auteur: Jacquelien (Toercommissie)

Zoals velen van jullie weten is de toercommissie dit jaar weer van start gegaan om voor leden leuke, inspirerende, gezellige en sportieve toertochten te organiseren. Zo was er de Mosterdtocht van Doetinchem naar Doesburg in het voorjaar, de Jazztocht in Breda en onlangs heeft er een tocht over onze 'eigen Rijn' plaatsgevonden naar buurroeivereniging Vada in Wageningen.

Deze tocht was een soort estafette met een ochtend- en een middagploeg. In de ochtend voer een C4+ boot uit naar Vada in Wageningen. Daar wachtte de ene de andere ploeg op om na het uitwisselen van elkaars enthousiaste verhalen het stokje over te nemen en met dezelfde boot terug naar het clubhuis in Arnhem te roeien. Onderweg was er genoeg te zien: de binnenstad van Arnhem, de mooie strandjes langs de oevers van de Rijn, de gezellige camping Rijnoever waar beide ploegen een drankje hebben genuttigd en niet te vergeten de stuw bij Driel, waar we met de boot de sluis zijn doorgegaan. Door een sluis gaan doe je niet iedere dag, dus bijzonder om een keer mee te maken!

Door de vele leuke reacties van de toerroeiers die aan deze tocht hebben deelgenomen wordt deze tocht vast en zeker herhaald.

2022voorjaartoerenDe toertochten worden voor alle niveaus vanaf W1 georganiseerd. Vooral voor mensen die nog niet zo lang roeien is een toertocht roeien DE gelegenheid om op andere plekken en wat langere stukken te roeien. Én misschien wel het belangrijkste punt, om andere leden te leren kennen.

Hou de website, de Facebookpagina van Jason en de mail in de gaten, want daarop worden nieuwe toertochten aangekondigd. Ook staat er tegen die tijd een flyer in de kantine.

Hopelijk tot een volgende keer!