?   
 
 
 

Vaar mee met de KNRB-ToerCie

Geplaatst op 24-01-2023  -  Categorie: Toernieuws  -  Auteur: Leon van Dam

De toercommissie van de KNRB organiseert jaarlijks meerdaagse toertochten. Een flink aantal Jasonleden hebben door de jaren heen aan deze tochten meegedaan. Ook voor 2023 zijn er weer een aantal tochten georganiseerd:

(bericht KNRB)

 In april varen we drie dagen op de Lahn van Runkel naar Lahnstein, langs het Taunusgebergte en de kastelen van de graven van Nassau.

Eind augustus is er een drie en vierdaagse tocht op de Fulda en Weser tussen Kassel en Minden door het Weserbergland met zijn prachtige vakwerkhuizen. Hier tekenden de gebroeders Grimm veel sprookjes op. De negendaagse tochten gaan in September naar de Fulda en Weser en in juni naar de Seine. Het is de eerste keer dat de KNRB tussen Parijs en Rouen een tocht organiseert. Het vereist speciale vaardigheden. Op de eerste plaats door de stroming, maar dat hebben we op alle rivieren. Maar op deze rivier kunnen we ook grote binnenvaartschepen tegenkomen. Tenslotte hebben we na de laatste sluis getijdenwater. Het is een prachtig gebied waar Monet zich liet inspireren.

Daarnaast kun je een botenwagen met twee wherries huren in Ry, Denemarken of in Angers, Frankrijk. We varen bij de toertochten met tweeëndertig roeiers in acht wherries. De ploegen komen uit het hele land. We overnachten in hotels Op de KNRB website staat uitgebreide informatie.

Inschrijven kan tot 15 februari.


Reageer op dit nieuwsbericht

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst