?   
 
 
 
 

Van niet-roeier naar lid, dit is hoe het werkt

Roeien is een geweldige sport! Je bent lekker buiten op het water en je wordt heerlijk fit, en dat alles met de gezelligheid van het verenigingsleven. Er is voor ieder wat wils: fanatiek in een wedstrijdploeg, de Rijn op in wisselende ploegsamenstelling of samen of alleen in de boot gewoon om lekker te varen. Je kunt toertochten maken over de Rijn en de vele andere wateren in Nederland, maar ook wedstrijden of marathons roeien in Nederland of in het buitenland.

Nog onervaren
Als onervaren roeier begin je bij Jason met de introductiecursus. De introductiecursus wordt tweemaal per jaar geboden door vrijwilligers van de vereniging. Zij leren je in 6 weken de eerste beginselen van roeien en sturen, de vaar- en veiligheidsregels, hoe je om moet gaan met het materiaal en je leert de vereniging kennen.

De boot begint te lopen
Na deze 6-weekse cursus besluit je lid te worden. Om je roei- en stuurvaardigheid te verfijnen begin je aan de roei-instructie, een periode die afgesloten wordt met een roei- en/of stuurexamen. Het doel is om zo snel mogelijk je roei- en stuurbevoegdheden te hebben zodat je zelfstandig het water op kunt. Zorg dat je in deze fase je aansluit bij een commissie! Dat is niet alleen gezellig en fijn voor de vereniging, ook is het een goede manier om andere roeiers te leren kennen.

Bevoegd en bekwaam
Tegen de tijd dat je de bevoegdheden op zak hebt zit je al helemaal in het verenigingsleven. Je hebt andere leden leren kennen van praatjes op het vlot, tijdens de koffie in de clubkamer, tijdens de zaaltraining, een toertocht, commissiewerk, de AV, etc. Op die manier ontmoet je roeiers met wie het klikt en die dezelfde roei-aspiratie hebben. Ploegen vormen zich doorgaans op een natuurlijke wijze en veranderen ook steeds weer. Ben je een nieuw Jasonlid maar met ervaring opgedaan bij een andere vereniging dan mis je dit natuurlijke proces. De roeicommissaris zal je op weg helpen en samen met jou naar een passende ploeg zoeken.

Naast het roeien
Door voor roeien te kiezen, kies je ook voor een vereniging. Jason drijft geheel op de vrijwillige inzet van leden. Onze leden zijn actief voor de vereniging en dit wordt ook van jou verwacht. We gaan - na je introductiejaar - uit van een minimale bijdrage 12 uur per jaar, de zogenoemde zelfwerkzaamheid, bovendien krijg je hiermee korting op je contributie. Je kunt van alles doen voor de vereniging, het liefst iets wat bij jouw talenten past. Er zijn verschillende commissies waar je je bij kunt aansluiten.

Benieuwd naar onze vereniging? Doe mee aan de introductiecursus en laat je inspireren!