?   
 
 
 
 
 
 

Instructievideo's

Instructie ROEIEN

Instructie ERGOMETER

Bekijk ook eens: https://roei.app/ voor uitgebreide info over roeien

Vervolginstructie: lessen voor gevorderden

Ook na een introductiecursus zijn er nog volop mogelijkheden om je roeitechniek te verfijnen met vervolginstructie. Maar ook als je langer lid bent kun je instructie volgen om beter te leren roeien of skiffen of om in andere boten te kunnen varen.

De instructieperiode wordt altijd afgesloten met een examen. Hoe meer diploma’s op zak, hoe meer keuze uit type boten om in te mogen roeien en hoe meer mogelijkheden om te kunnen deelnemen aan een toertocht of een wedstrijd. De examencommissie maakt onderscheid in 2 niveaus binnen zowel het skiffen, het scullen, het boordroeien, als binnen het sturen en het Rijnsturen. De instructie is dan ook hierop gericht. 

Soorten vervolginstructie

Leren ploegroeien en sturen

De instructie voor ploegroeien wordt meerdere periodes in het jaar aangeboden en is natuurlijk niet alleen voor het leren roeien, maar ook voor het leren sturen. Je leert het uit- en inbrengen van de boot, het instappen, manoeuvreren als roeier en als stuur, het geven en uitvoeren van commando’s, het aanleggen en het omgaan met ander verkeer.

Er wordt zowel instructie gegeven aan roeiploegen die willen leren scullen als boordroeien, dan wel in een C2 of in een C4. Aan het einde van de periode kun je opgaan voor verschillende stuur en roei-examens. Lees de algemene criteria examens om te zien wat er van je gevraagd wordt. De lesmodules zijn de moeite van het inzien waard!

De instructieperioden zijn van juli tot september doordeweeks ’s avonds, van juli tot begin volgende jaar en van oktober tot begin volgende jaar beide doordeweeks overdag of in het weekend.

 

Vragen of aanmelden voor vervolginstructie?

Voor informatie over de vervolginstructie kun je contact opnemen met eitcurtsni.[antispam].@jasonroeien.nl

Leren Skiffen

Van juli tot september is er door de weeks ’s avonds een begeleide skiffinstuif die onder andere gericht is op het leren van basisvaardigheden als in- en uitstappen, balans houden, manoeuvreren, beginnen en stoppen en halend aanleggen. Aan het einde van deze periode doe je het SK1 examen. Daarna kan je zelfstandig gaan skiffen en je vaardigheden verfijnen, eventueel voor SK2.

 

's Winters lekker fit

Jason biedt in de winterperiode voor alle roeiers een speciale zaaltraining voor extra ondersteuning van roeiconditie. De zaaltraining voor de jeugd is in de wintermaanden op maandag om 19.00u in de gymzaal van het SGA, de zaaltraining volwassenen is op dinsdagavond 20.00u in de gymzaal van de Pieter Bruegelschool.

Leren Rijnsturen

Veel roeiers willen na het behalen van de eerste roei- en stuurbevoegdheden zo snel mogelijk de Rijn op. Het is ook dan een fantastisch vaarwater, wisselende luchten en steeds veranderende omstandigheden op het water door stroom, wind en scheepvaart. Dit maakt niet alleen het roeien op de Rijn boeiend, maar ook het sturen.

Mogelijkheden om ervaring op te doen

Van iedere bevoegde Rijnstuurder kun je instructie in het Rijnsturen krijgen. Zeker op iedere zaterdagmorgen, zondagmorgen en dinsdagmorgen gaan er boten met ervaren Rijnstuurders de rivier op. Op de ledenlijst staat aangegeven wie Rijnstuurder is.

Je ervaringen, verrichtingen en de weers- en verkeersomstandigheden worden vastgelegd op een Rijnstuurinstructiekaart die je na iedere stuurbeurt moet laten aftekenen.

Na veel roei- en stuurervaring op de Rijn kun je dan je Rijnstuurdispensatie krijgen. Je mag dan bij rustige weer- en stroomomstandigheden zelfstandig een boot op de Rijn sturen. Je moet dan wel op de stuurplaats zitten. Na minimaal een jaar Rijnstuurdispensatie kun je laten beoordelen of je voldoende kennis en vaardigheid hebt voor het verkrijgen van de Rijnstuurbevoegdheid. Sturen-4 is steeds als basis nodig.

Heb je belangstelling voor de instructie of wil je je dispensatie of bevoegdheid aanvragen neem dan contact op met de coördinator Rijnsturen.