?   
 
 
 
 

Adopteer een boot voor meer aandacht en liefde

Geplaatst op 02-12-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Monique (webcie)

Bij de laatste AV is het fenomeen 'Bootadoptie' gelanceerd. Binnenkort kunnen alle leden een RV Jason boot adopteren, liefst samen met wat andere adoptie-ouders.

Meer zorg en dus meer liefde en aandacht

Waarom is dit idee in het leven geroepen? We vroegen het Diederik, onze materiaalcommissaris: "Natuurlijk is het een manier om leden te stimuleren om bij te dragen, maar dat niet alleen. We willen zo ook zorgen voor meer liefde en aandacht voor ons materiaal in het algemeen. Met de gedachte dat als je zelf ervoor zorgt, je er ook voorzichtiger mee omgaat."

Alleenstaand ouder of samengesteld gezin?

Boten worden ter adoptie opgegeven voor maximaal het aantal adoptie-ouders als er roei-/stuurplekken in een boot zijn. Skiffs kunnen dus worden geadopteerd door alleenstaande ouders, een dubbeltwee door een ouderpaar en een acht door een samengesteld gezin van maar liefst negen adoptieouders. Er zijn 127 plekken in de boten, dus meer dan de helft van onze leden kan adopteren!

Hoe verzorg je een adoptie-kind?

Het idee is dat je als team het klein-onderhoud doet van de boot: afstellen (riggers, dollen, riemen), slidings schoonmaken, boot ontkalken, kleine reparaties. Omdat niet alle leden ervaring hebben met bootonderhoud verzorgt de materiaalcommissie een aantal keer per jaar een workshop over bijvoorbeeld afstellen. Ook zorgt de materiaalcommissie voor de nodige materialen. Bij de groep adoptie-ouders van één boot wordt een captain aangewezen, die contact onderhoudt met de materiaalcommissie als er onderhoud gedaan moet worden waarbij begeleiding nodig is, of toegang tot de werkplaats.

boten-in-botenhuisbankje-en-slidings20190608-acht-stellen

 

 


Reageer op dit nieuwsbericht

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst