?   
 
 
 
 

Ambities om eens een wedstrijd te roeien?

Geplaatst op 18-04-2023  -  Categorie: Nieuwsbrief  -  Auteur: Lieneke (Jason Baken)

Roei je regelmatig met je ploeg en zou je een stap verder willen gaan door eens aan wedstrijden mee te doen? Of zou je graag eens langere afstanden willen trainen om je roeitechniek nog verder te ontwikkelen?  Dan heeft de Commissie Doorhaal je wat te bieden! De Commissie laat je kennis maken met sportief roeien door middel van diverse activiteiten zoals informatieavonden, ergometerworkshops, coachprojecten en last but not least de RV-Clubwedstrijd. Hierdoor kun je erachter komen of het sportief roeien bij jou past. 

De recentelijk opgerichte Commissie Doorhaal is, op verzoek van het bestuur, in het leven geroepen om het sportief roeien binnen Jason op de kaart te zetten. Vanuit de visie om Jason voor iedereen, elk soort roeier, een aantrekkelijke vereniging te laten zijn. Want iedereen heeft nu eenmaal andere behoeftes en wensen. Doordat sportief roeien vrij onbekend is, kan het lastig zijn om ermee te starten, dat is wat diverse leden hebben ervaren. De Commissie Doorhaal hoopt het duwtje in de rug te kunnen zijn en hier verandering in te brengen. Ze bieden je handvatten en ondersteunen ploegen om ergens naartoe te trainen. Zo kun je de stap maken van recreatief naar wedstrijdroeien of de overstap van roeien in C-materiaal naar glad materiaal. 

20230215-workshop-ergometer4kantCoachen vanaf de stuurplek en ergometerworkshop

Eerder dit jaar waren er al enkele informatieavonden waarbij onder andere gesproken werd over hoe je effectief kunt coachen vanuit de stuurpositie (door J.P. van Leeuwen) en over het starten van wedstrijden. Ook weet de commissie jong en oud samen te brengen. Zo hebben twee junioren een ergometerworkshop gegeven aan leden die zich daarin graag willen doorontwikkelen. 

Trainingsweekend, clubwedstrijd en instap8

Het coachingsproject dat de commissie organiseert is inmiddels van start gegaan maar binnenkort staan er weer nieuwe activiteiten op de planning:

  • op 6 en 7 mei is het mogelijk om met je ploeg te trainen in Doetinchem bij de Oude IJssel. Aanmelden kan via de activiteitenkalender op de site.
  • op 21 mei is de clubwedstrijd tijdens de clubdag, je kan een wedstrijd van 1000 en/250 meter starten. Meld je uiterlijk 7 mei aan via de activiteitenkalender op de site.
  • En later dit jaar zullen er nog een paar keer instap 8ten en 4en op het water worden gelegd, hou de site in de gaten. 

Geef je wensen door

Wil je ervaring opdoen met sportief roeien maar heb je andere behoeftes dan wat de Commissie Doorhaal op dit moment aanbiedt? Dan staat de commissie zeker open voor nieuwe suggesties. Mail ze op laahrood.[antispam].@jasonroeien.nl.

Dit artikel verscheen ook in het aprilnummer van het Jason Baken


Reageer op dit nieuwsbericht

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst