?   
 
 
 
 

Clubgevoel? Win een wedstrijd

Geplaatst op 18-04-2023  -  Categorie: Nieuwsbrief  -  Auteur: Lieneke (Jason Baken)

Afgelopen jaar hebben Petra Douma en Marceline Couwenhoven blik weten te behalen tijdens de RV-clubwedstrijd. Dit jaar zullen ze hun blik verdedigen tijdens de Jason Clubdag op zondag 21 mei 2023. Durf jij het aan om het tegen ze op te nemen?

In april 2022 ontmoetten Petra en Marceline elkaar in het instructieteam van Jason. Ze waren beiden beginnend roeier en kwamen in dit team bij elkaar in de boot terecht. Het bleek een goede match, want zowel hun lengte en lange haal als hun ambitie om sportief te roeien kwam goed overeen. Inmiddels zijn ze helemaal op elkaar ingespeeld, maar afgelopen roeiseizoen waren ze daar nog hard voor aan het trainen.
img-20221009-wa0009
Spontane actie

Het meedoen aan de Clubwedstrijd was dan ook een spontane actie. Marceline kwam met het idee om samen de 250m race te proberen. Er was een andere beginnersploeg, met 2 heren, tegen wie ze het op konden nemen. Daarbij werd nog het idee geopperd om 2 mixploegjes te vormen, zodat er een eerlijke strijd geroeid zou worden, maar Petra en Marceline waren standvastig en bleven bij elkaar in de boot.
De afstand van 250m past mooi in de Arnhemse haven en tijdens de wedstrijd roeiden ze langs het clubgebouw waar ze door andere roeiers enthousiast aangemoedigd werden. Petra en Marceline wisten als eerste over de finish te komen en wonnen daarmee van de mannen. Dat bleef niet onopgemerkt, ze werden daarna ook nog door een andere mannenploeg uitgedaagd en stapte opnieuw de boot in. Ze kregen de smaak te pakken want met veel enthousiasme wisten ze ook deze ploeg te verslaan. Dit jaar dus de taak aan Petra en Marceline om hun blik te verdedigen.

Ga jij de strijd aan?

Overweeg jij om dit jaar tijdens de clubwedstrijd de strijd aan te gaan? Dan heb je keuze uit 250m of 1000m. Je neemt het op tegen een ploeg van hetzelfde niveau, dus wedstrijdervaring is zeker geen vereiste. Petra en Marceline kunnen het zeker aanraden: “Je moet het niet te serieus nemen, het is gewoon een gezellige dag en je doet het voor de lol.” Ook ontmoet je tijdens de clubdag andere leden van de vereniging, wie weet wat dat je in de toekomst nog zal brengen.

Aanmelden voor de clubwedstrijd kan via de Activiteiten-agenda op de website.

 

Dit artikel verscheen ook in het aprilnummer van het Jason Baken


Reageer op dit nieuwsbericht

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst