?   
 
 
 
 

Commissie Doorhaal: één jaar verder 

Geplaatst op 25-09-2023  -  Categorie: Doorhaal  -  Auteur: Jori Dreef

Een jaar geleden werd de commissie Doorhaal opgericht, met als doel om de roeiontwikkeling binnen Jason op allerlei vlakken te bevorderen. Bijvoorbeeld het verbeteren van de doorstroom van de instructiefase richting ploegformatie of aansluiting bij andere ploegen, de stap van C-roeien naar glad-roeien of stap van recreatief roeien naar wedstrijdroeien.  

20230214-doorhaal-ergometer

De positieve reacties uit de vereniging hebben laten zien dat hier behoefte aan was, en de commissie heeft het afgelopen jaar ook zeker niet stil gezeten. Zo werden er informatieavonden georganiseerd over het coachen vanaf de stuurplek en het starten van wedstrijden. Ook organiseerde wedstrijdjeugd een ergometerworkshop waarbij roeiers leerden over de verschillende trainingen op de ergometer, en dit meteen in de praktijk konden brengen.  

Daarnaast werd er een coachingsproject opgezet, waar roeiers die zich wilden verbeteren bij konden aansluiten. In de praktijk bleek dit helaas toch wat lastiger te plannen met de beschikbaarheid van roeiers, coaches en boten. Toch is het gelukt om een paar trainingen te plannen, waarbij de roeiers zeker iets hebben opgestoken.

De clubwedstrijd op de clubdag was een groot succes met veel deelnemende ploegen, waardoor nieuwe roeiers hopelijk ook enthousiast zijn geworden voor het starten van wedstrijden bij andere verenigingen. 20230521-clubdag-34

De ervaringen van welke activiteiten goed bezocht werden, worden zeker meegenomen bij het organiseren van activiteiten in het komende jaar. De eerste activiteit staat al weer gepland; op 1 oktober kan er worden ingestapt bij een ervaren 4 of 8. Hiervoor kun je je aanmelden via de activiteitenkalender.  

Mocht je zelf nog een goed idee hebben voor de commissie, neem dat vooral contact op via laahrood.[antispam].@jasonroeien.nl.  


Reageer op dit nieuwsbericht

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst