?   
 
 
 

coronaprotocol roeien per 1 juli 2020

Geplaatst op 30-06-2020  -  Categorie: Algemeen

Beste leden van Jason,

 

Morgen is het 1 juli, en zijn er weer nieuwe verruimingen mogelijk binnen de Corona-maatregelen. Eindelijk mag er weer geroeid worden in de grotere nummers!

 

Hopelijk is iedereen bereid onderstaande bericht volledig te lezen, zo niet, in het summier de highlights van het nieuwe Corona protocol: vanaf donderdag 2 juli kunnen er ieder half uur 2 boten worden gereserveerd; houd je aan alle RIVM richtlijnen en het roeireglement; op zaterdag 4 juli verzoeken we je zo min mogelijk te komen roeien i.v.m. het afronden laagwateroplossing, tot die tijd zijn de boten in de nieuwe roeiloods niet bereikbaar. Ergometers worden vrijgegeven nadat de loods volledig is ingericht -er volgt apart bericht. Na 2 weken mogen evaluaties worden gestuurd aan: siraterces.[antispam].@jasonroeien.nl.

 

Hieronder volgt een toelichting over de nieuwe versie van het Corona-protocol wat is opgesteld. We verzoeken iedereen met klem om het protocol door te nemen. Een aantal punten willen we specifiek onder de aandacht brengen:

 • De RIVM richtlijnen blijven van kracht: we verwachten dat onze leden niet naar Jason komen bij klachten van verkoudheid, hoesten, niezen, koorts, etc.
 • Het roeireglement van RV Jason blijft ten alle tijden gelden.
 • De huidige Corona regels laten toe dat er gesport mag worden op minder dan 1,5 meter afstand van elkaar. Maar: alle handelingen op het vlot en in de loods moeten op 1,5 meter afstand van elkaar gebeuren.
 • De persoon die de boot afschrijft, heeft de juiste bevoegdheden, en noemen we de schipper. De schipper is verantwoordelijk om na te gaan dat er geen Corona-verdachte personen in de boot stappen (net zoals in de horeca nu wordt gevraagd of je klachten hebt). Indien er onverhoopt een Corona-besmetting optreedt bij een roeier, dient de schipper geïnformeerd te worden en de schipper informeert het bestuur. In ons roeireglement gebruiken we de term schipper voor de stuur; de schipper zoals we hier bedoelen hoeft niet enkel te sturen en mag dus ook als roeier instappen. Tijdens het roeien is de stuur als altijd verantwoordelijk (of zijn/haar instructeur).
 • Het sociaal roeien (zoals gebruikelijk binnen onze vereniging tot maart jl.) kan met in achtneming van de  Corona maatregelen niet plaatsvinden; er kan geen ‘roei-instuif’ plaatsvinden, waarbij ter plekke wordt bekeken wie met wie in welke boot roeit; er kunnen geen grote aantallen mensen op het vlot wachten op het uitbrengen van boten; er kunnen geen boten doorgewisseld worden (i.v.m. schoonmaak).

 

Deze maatregelen maken dat we creatieve oplossingen hebben moeten bedenken: hoe kunnen we nu WEL veilig het water op? Het protocol en de overwegingen worden hieronder toegelicht:

 • Boten kunnen voor 1:45u worden afgeschreven (15 min instappen/stellen, 1 uur roeien, 30 minuten reinigen riemen/handles, voetenboards, dollen, riggers, randen & boegbal die bij tillen zijn aangeraakt, singles/bokjes, etc. etc.)
 • Er kunnen per 30 minuten 2 boten worden afgeschreven.
  Idealiter willen we dat er uit ieder “gangpad” 1 boot afgeschreven wordt (gangpad bij de riemenzijde in oude loods, gangpad aan bureauzijde in oude loods, en nieuwe loods). Helaas is het onmogelijk om dit te organiseren in ons afschrijfsysteem. Als wij meer boten vrijgeven per tijds-slot, kan het betekenen dat er op 1 tijdstip een acht, en 2 C4en uit 1 gangpad gereserveerd worden en er 19 mensen in 1 gangpad gelijktijdig moeten uittillen, instappen, en na het roeien poetsen. We hoeven hopelijk niet uit te leggen dat er dan geen afstand gehouden kan worden. We beperken ons nu tot 2 boten per tijds-slot.
 • In het afschrijfsysteem wordt per boot aangegeven in welk gangpad de boot ligt; probeer rekening te houden door een boot uit een ander gangpad te reserveren, of ga een half uurtje later.
 • Probeer oponthoud aan het vlot/in de loods tot het minimum te beperken, klets bij in de clubkamer of op het terras (of digitaal vanuit huis).
 • De blokkades voor jeugdroeien blijven gehandhaafd.
 • T.a.v. instructie staat het roeiers vrij een instructeur te benaderen, indien instructie vanaf het vlot plaatsvindt, dient de instructeur ruimte te bieden aan de in-/uitkomende ploegen.

 

Vanaf donderdag 2 juli worden de boten vrijgegeven in E-Captain, en kan er gereserveerd worden. We zullen per boot aangeven waar deze ligt, dan kan iedereen bij het reserveren rekening houden met drukte in het gangpad, door bijvoorbeeld een half uurtje later of eerder te komen, of eens een andere boot te pakken. In verband met de afronding van de laagwaterproblematiek, zal er 4 juli veel geklust/opgeruimd worden en verzoeken we je niet te komen roeien. Tot die tijd zijn de boten in de nieuwe loods ook niet (goed) te bereiken, dus reserveer deze pas vanaf zondag. Ook willen we iedereen de kans geven te komen roeien, dus nogmaals het verzoek om maximaal 2x per week een boot te reserveren, en als je verhinderd blijkt, de boot tijdig te annuleren. Uiteraard mogen lege tijdstippen opgevuld worden.

 

We begrijpen dat met deze maatregelen het roeien niet als vanouds zal zijn, maar het is even niet anders. We hopen op jullie begrip en geduld. We willen iedereen vragen om ten minste 2 weken de tijd te nemen om te ervaren hoe het loopt en daarna pas een evaluatie/feedback te mailen via siraterces.[antispam].@jasonroeien.nl. Grote problemen horen we natuurlijk graag eerder. Eind juli zullen we de ervaringen evalueren en indien nodig/gewenst/mogelijk een amendement naar de gemeente sturen.

 

Voor nu; heel veel roeiplezier!

Namens het bestuur,

 

Michelle van der Linden
Roeicommissaris RV Jasonimg-20200706-wa0011


Reageer op dit nieuwsbericht

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst