?   
 
 
 

Dankwoord

Geplaatst op 17-04-2017  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Michelle van der Linden

Op 11 maart jl. vond bij het Looveer te Huissen een noodlottig ongeval plaats met een C4 van onze vereniging. Twee van de roeiers hebben het ongeval overleefd, drie van onze leden hebben we helaas te vroeg verloren.


De verslagenheid binnen onze vereniging, de roeiwereld en alle andere betrokkenen is groot. Onze gedachten zijn in eerste plaats bij de overlevenden, de familieleden en vrienden van de slachtoffers.

 

Velen zijn bezig met de vraag hoe dit had kunnen gebeuren. Het lijkt een onwerkelijk en ongrijpbaar voorval, wat niemand ooit had kunnen bedenken. Zowel de officiële instanties, maar ook de roeivereniging zelf, zijn nog druk bezig met de nasleep van het ongeval. Er wordt zorgvuldig onderzoek gedaan naar de precieze toedracht. Het onderzoek zal enige tijd vergen en wordt zo spoedig mogelijk afgerond. Als vereniging zijn wij in samenwerking met een drietal andere roeiverenigingen en de KNRB een onderzoek gestart met als doel een zo helder mogelijk beeld van het ongeval te verkrijgen om daarna aanbevelingen te kunnen doen die het veilig roeien op de rivier versterken.

 

Direct na het verongelukken van de roeiboot, in de rouwperiode erna, en ook nu, hebben wij veel steun gevonden binnen en buiten de roeivereniging.

 

Onze dank gaat uit naar alle omstanders, die direct hulp hebben verleend of ingeschakeld. Ook zijn wij de Politie regio Arnhem, de recherche, Waterpolitie, Rijkswaterstaat, Brandweer, Ambulances, Trauma-diensten, Slachtofferhulp en hun personeel erg dankbaar voor hun adequate handelen op de bewuste zaterdag en periode erna. Tevens danken wij de Gemeente Arnhem voor hun snelle respons en hulp bij het coördineren van alles wat op ons afkwam.

 

Het ongeval heeft een grote indruk achtergelaten in de gehele roeiwereld. De Koninklijke Nederlandse Roei Bond en alle andere roeiverenigingen hebben ons een hart onder de riem gestoken, en bijgestaan waar zij konden. Dit heeft ons veel goed gedaan.    

 

En uiteraard zijn wij de leden van onze vereniging en zusterverenigingen zeer dankbaar. De manier waarop eenieder op zijn of haar manier een steentje bij heeft gedragen in deze zware periode is ronduit bijzonder te noemen. Het verdriet heeft ons verbonden. We hopen van harte dat iedereen weer het plezier terugvindt in de roeisport, de vereniging, en elkaar.


Het bestuur van RV Jason,
Erik Metz, voorzitter
Monique Kuunders, secretaris a.i.
Kees Stuyt, penningmeester
Diederik Zuiderwijk, materiaalcommissaris
Michelle van der Linden, roeicommissaris


Reageer op dit nieuwsbericht

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst