?   
 
 
 
 

Hoe leer je iemand goed roeien? Save the Date: 2 sept

Geplaatst op 26-06-2024  -  Categorie: InstruCie  -  Auteur: Martin Hop

Hoe kan je een roeier in opleiding technisch goed leren roeien? En daarbij voorkomen dat de roeier roeifouten maakt die hij later weer moet afleren? Want afleren kost veel meer inspanning dan aanleren. Korzeniowski heeft hier een aanpak voor ontwikkeld die we in de basisopleiding willen gaan gebruiken. 

Op 2 september v.a. 20:00 uur organiseert de instructiecommissie een bijeenkomst over de cirkels van Korzeniowski. Pieter de Jong zal de eerste vier cirkels toelichten: houding, bewegingsvolgorde, handle-voering en uitpik. Deze bijeenkomst is bestemd voor (aankomend) instructeurs, maar ook voor iedereen die geinteresseerd is in het aanleren van de roeitechniekcirkel-van-korzeniowski

Feedback geven op de roeitechniek is normaal in het roeien, in de boot en vanaf de kant. Onze instructeurs werken al met video's. Dat gaan we uitbreiden. Jan-Peter Lücker zal met een snelle camera de roeibeweging van cursisten vastleggen (met instemming van de cursist uiteraard), waarna duidelijke feedback zal worden gegeven. Doel is dat de cursist de verbeterpunten kent én weet wanneer hij op kan voor een roeiexamen.
Als instructeurs gaan we natuurlijk als eersten voor de lens. Per slot: practice what you preach. 

Begin augustus volgt nadere informatie over de bijeenkomst. Je kunt je al wel aanmelden via de activiteitenagenda.


Reageer op dit nieuwsbericht

Inloggen om een reactie te plaatsen.


JP (Jan Peter) van Leeuwen
30 jun 2024 17:01

Peter-Paul L├╝cker