?   
 
 
 

Deze toertochten komen eraan

Geplaatst op 28-03-2024  -  Categorie: Toernieuws  -  Auteur: Leon van Dam
 
Nog een kleine week en dan wordt het weer zomertijd. Het moment dat ook het toerseizoen voor veel verenigingen weer van start gaat. Zo ook bij Jason!
 
We beginnen op zondag 14 april met een kleine toertocht naar de Rosandepolder. Rond 11.00 vertrekken we richting de Rosandepolder (grindgat). Daar aangekomen gaan we even aan land om vervolgens weer rustig terug te roeien. Deze tocht is met name gericht op de beginnende (toer-) roeier. De afstand heen en weer bedraagt ongeveer 11 kilometer.
 
Zondag 28 april is er dan weer de bekende Mosterdtocht. Deze tocht wordt georganiseerd door Isala maar vindt plaats bij De Ank in Doetinchem. Vanuit Doetinchem wordt er naar Doesburg geroeid. In Doesburg is het tijd voor mosterdsoep en een broodje. Daarna wordt er weer terug geroeid naar Doetinchem. We roeien met eigen boten dus ook handig om te leren af- opriggeren. De tocht is heen en weer 24 kilometer. 
 
Een tocht die nog wat verder voor ons ligt maar die wel enige voorbereiding vergt, is natuurlijk de Rijn-IJssel Marathon (RIJM). Deze tocht van 69 kilometer (van Wageningen naar Zutphen) vindt zondag 9 juni plaats. De RIJM kan integraal (de gehele afstand aaneengesloten) geroeid worden dan wel in estafettevorm (hierbij wisselen 2 ploegen elkaar af). Na afloop vindt er een gezellige roeiersmaaltijd plaats in de roeiloods bij Isala.
Voor alle 3 de tochten geldt: wil je meedoen, meld je dan zo spoedig mogelijk aan! 

Reageer op dit nieuwsbericht

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst