?   
 
 
 

Fonkelnieuwe vikingschepen klaar voor de start

Geplaatst op 15-04-2023  -  Categorie: Algemeen

Arnhemse Kadedagen met spectaculaire races op de Rijn

Twee nieuw gebouwde Vikingschepen liggen klaar voor een uniek roei-evenement op de Rijn. De schepen, de zogenaamde drakars, zijn een spectaculair nieuw onderdeel van de Arnhemse Kadedagen.

Drakar Races op de Rijn

Op 6 en 7 mei organiseert de Stichting Historische Schepen Arnhem opnieuw de Arnhemse Kadedagen. Een jaarlijks evenement voor en door liefhebbers van historische schepen, scheepsbouw en het leven op en aan de rivieren.

Tijdens deze editie van de Kadedagen worden de eerste Drakar Races gehouden. In de nagebouwde vikingschepen strijden steeds twee teams tegen elkaar om de snelste tijd over 330 meter. Elk team van tien peddelaars en een trommelaar voor het roeitempo, legt de afstand twee keer af. De twee teams met de snelste tijden racen de finale.

Hoewel de Noormannen met hun schepen ook zeilden, worden de Arnhemse drakars alleen met peddels gevaren. Kracht, techniek en optimale afstemming is nodig om deze eigentijdse aluminium vikingschepen op volle snelheid te krijgen.

Aanmelden

Er is plek voor 12 teams. Elk schip krijgt een ervaren stuurman mee. De wedstrijden worden op zondag 7 mei gevaren. Het publiek kan de wedstrijden volgen vanaf de kade. De start is om 13.30 uur, de finale om ongeveer 16.30 uur. Teams kunnen zich aanmelden via ofni.[antispam].@shsa.nl.

Locatie Kadedagen

De Kadedagen vinden plaats op en aan de Rijnkade ter hoogte van de gerestaureerde kraan. De toegang op beide dagen is gratis.


Reageer op dit nieuwsbericht

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst