?   
 
 
 

Hoe Jason dames een traditie voortzetten

Geplaatst op 16-10-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Monique Kuunders

2019abcoudeadamstartAbcoude-Amsterdam. Jarenlang is het meest traditionele veld van deze oude roeiwedstrijd, het veld der 'vastebank wherry', een herenaangelegenheid. In 2016 zijn zijn er zelfs géén inschrijvingen voor dit veld. Leden van Het Zeilend Scheehout blazen vanaf 2017 het veld nieuw leven in. Zij doen in heren- en mixedploegen mee in hun antieke scheehouten wherries. Maar in 2018 merkt een Zeilend Scheehout annex RV Jason lid op dat damesploegen ontbreken. Sinds zondag 13 oktober 2019 niet meer. Het vastebanken wherry veld bestond bij Abcoude-Amsterdam 2019 volledig en enkel uit (4) damesploegen. Met onder meer RV Jasonroeisters Andrea, Annemarie, Annemiek, Margot, Monique, en Sita aan boord van het varend oud hout.

Traditionele wedstrijd
De Abcoude-Amsterdam is een roeiwedstrijd die georganiseerd wordt door het ruim 100 jaar oude (sinds 1911) Comité voor Wherrywedstrijden. De wedstrijd kan verroeid worden in de rolbankenwherries die ook onder moderne toerroeiers populair zijn, maar ook in C-boten en zogenaamde vaste-bank wherries.

Hart voor varend oud hout?
2019abcoudeadamandreamargotcorDe vereniging Het Zeilend Scheehout heeft leden met eigen oude (zeil)wherries én heeft 2019abcoudeadamannemiekrosemaryanneroosverenigingsboten. De vereniging is een zgnd. 'behoudsvereniging' en stimuleert door gebruik het behoud van oude roeiboten. Kosten voor lidmaatschaps zijn laag. De meeste leden zijn naast lid van Het Zeilend Scheehout ook lid van een roeisportvereniging. Meer informatie: http://zeilwherry.nl

 2019abcoudeadamsitaannemariemonique

 


Reageer op dit nieuwsbericht

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst