?   
 
 
 

Hoe kom je als roeier de winter door?

Geplaatst op 12-12-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Monique (webredactie)

2019-01-3Het is duidelijk herfst en de winter nadert. Op de roeivereniging - en daarbuiten - blijft genoeg te doen. De door Jasonroeiers traditioneel goed bezochte najaarswedstrijd de Lingebokaal is weer verroeid (en hoe! Maar liefst 3 Jason-blikken!), de indoortrainingen zijn weer begonnen (laatkomers welkom, hoor), en de eerste keer dat vanwege de mist er koffie- gedronken of geërgometerd werd is ook al gesignaleerd. Hoe komt een Jasonroeier de winter door?

Ken je vaarverboden

Met name in de winter zijn de weersomstandigheden niet altijd roeiwaardig. De omstandigheden hou je het beste in de gaten door goed om je heen te kijken. Voor weer op Jason op afstand is er de Riverboard-app (kijk op de homepage van onze website). In ons roeireglement zijn een aantal omstandigheden aangegeven waarbij we zeker niet roeien. Maar gebruik ook je gezond verstand: zorg dat je zichtbaar bent en neem geen onnodige risico's.

Neem een reddingsvest

Bij koud water en - vaak als stuur - dikke kleding aan je lijf gaat de zwemvaardigheid danig achteruit. Draag daarom dat reddingsvest als stuur en ook als roeiers bij meer omsla-risico (Rijn, kleine gladde nummers). Ook hierover staan regels in ons roeireglement. De reddingsvesten op Jason zijn voor sturen en voor jeugd. Voor het roeien hoor je er zelf eentje aan te schaffen.

Respecteer de natuur

Soms is de natuur ons te machtig. Respecteer dat en zoek de ergometerruimte op, of de clubkamer en drink een extra kop koffie met je roeimaten. Zo is de winter ook een gelegenheid om elkaar beter te leren kennen.

Geniet van winterroeiactiviteiten

Met de zachte winters, met laag water die we ook vaak hebben de afgelopen jaren kunnen we ook gewoon aardig de winter doorroeien. En genieten van alles wat er ook in de koudere maanden wordt georganiseerd. Zoals winterse toertochten (de snerttocht, de eigen Jason - oliebollen opmaken tocht - op nieuwjaarsdag, over de grachten tijdens het Amsterdam Light Festival), wedstrijden (de afgelopen jaren zijn er altijd wel Jasonploegen op de Twentse Winterwedstrijden én natuurlijk de indoortraining.

 

 


Reageer op dit nieuwsbericht

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst