?   
 
 
 

Jason jongedames in de Almelose krant

Geplaatst op 18-09-2018  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Monique Kuunders

 

Afgelopen zondag werd de Cottwich verroeid in Almelo (organisatie: Amycus). Met een recordaantal deelnemers, zoals de Tubantia trots vermeld op het internet. Ter illustratie een mooie vogelperspectief foto van een jongedamesdubbelviermet... van Jason: https://www.tubantia.nl/almelo/recorddeelname-aan-regatta-in-almelo~a004d8cf/

Vinden wij prachtig, natuurlijk.

 

Jason goed vertegenwoordigd

De wedstrijd was overigens een mooi evenement: goed weer en twee heads voor skiffs, tweetjes en vieren op een lekker recht kanaal. Met een breed palet aan Jason-deelnemers: jeugdroeiers, veteranenroeiers en zelfs een oud-lid.

 

Jason in skiffs, vieren en een familie-twee

Bijna alle deelnemende Jason-jeugd startte tweemaal: zowel in skiff als in de vier. Heren Nikolai, Nikolai, Said, Pieter en Robert roeiden de vierzonder naast de skiff;  Carmen en Aleksandra combineerden na hun skiffrace met roeisters Nienke en Willemijn en met stuur Marleen in de damesdubbelviermet: voor Nienke en Willemijn hun eerste wedstrijdervaring.

Bij de veteranen roeide Richard zijn eerste skiffwedstrijd. Monique startte ook in de skiff. Martine en Petra roeiden hun eerste roeiwedstrijd ooit in de dubbeltwee en werden gelijk tweede in hun veld! Gelukkig valt er nog iets na te streven voor de volgende keer: het smaakte in ieder geval naar meer.

Vader Bert vormde met dochter en oud-Jason-jeugdroeister Marleen (inmiddels Skadi) een familie-twee (jawel, daarop is in te schrijven bij de Cottwich). Ze waren daarbij de snelste Mixed-combinatie: blik, dus.

 

Aleksandra had in de skiff enthousiast geprobeerd zoveel mogelijk anderen in te halen en niet zonder resultaat: ze behaalde blik in het meisjes16 skiffveld.

 

Meer info

Uitslagen zijn volledig terug te lezen op de website van de Cottwich.

 


Reageer op dit nieuwsbericht

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst