?   
 
 
 
 

Jason weer met 3 ploegen present op Spaarne Lenterace; wie doet er mee aan de volgende wedstrijd?

Geplaatst op 17-05-2023  -  Categorie: Wedstrijden  -  Auteur: Esther Deupmann/ JP van Leeuwen
De Spaarne Lenterace is een tijdrace over 4,5 km. Deze wordt al vele jaren uitstekend georganiseerd door Het Spaarne.  Afgelopen zaterdag deden 3 ploegen van Jason mee in een dit jaar door een mooie tegenwind behoorlijk pittige race.
De Masters B vier-met beet het spit af. Wouter, Richard, Martin en Michiel, gestuurd door Joyce voeren in de René een degelijke race. De ploeg is nog niet zo lang samen aan het trainen voor een wedstrijd en zou het liefst als vier-zonder willen racen. Daar zijn echter niet zoveel wedstrijden voor. Zoals ze zelf na afloop zeiden, hebben ze voldoende punten voor verbetering gezien.  In een behoorlijk ervaren veld van 7 ploegen, boekten zij de 6e tijd. Niet zo verwonderlijk gezien het veld en de best uitdagende omstandigheden, vooral op de eerste 2,5 km.
slr-heren-4
Na hun race hebben zij de René omgeriggerd naar scullen zodat de Dames Masters C ploeg met de Kaatje Crew (Miranda, Esther, Marieke en Jori), opnieuw gestuurd door Joyce, makkelijk konden instappen. De dames hebben afgelopen winter de (tijdelijke?) overstap van boordroeien naar scullen gemaakt. De Head begin maart was de eerste wedstrijd met een redelijk resultaat dat naar meer smaakte. Sindsdien is de ploeg meer op elkaar ingespeeld en loopt het in de trainingen steeds makkelijker. De Lente Race was een nieuw testmoment. Zij maakten het van begin af aan direct spannend. Na 20 meter vanaf het vlot, ontdekte Joyce dat de stuurkabel los was. Tussen alle andere ploegen die weg voeren, tegen harde wind in, terug naar het vlot. Daar met hulp van Michiel en de Spaarne Vlotcommissaris een noodreparatie (tiewrap) uitgevoerd. Met lekkere extra stress snel oproeien. Dat voer goed. Helaas bleef dat niet helemaal zo tijdens de wedstrijd. Het moeilijke water (veel deining door alle ploegen die voor hen al gestart waren) maakte het moeilijk om in het juiste ritme te komen. Wel hard gewerkt, dus dat gaf een goed ploeg-gevoel na afloop. Het resultaat (opnieuw in de middenmoot) zien zij graag beter.
slr 2023-kaatje-crew
 
De derde ploeg was de Jason's Heeren 8, startend als Masters F-acht. Dit keer was het lastig om de AnkeVaart te vullen met alleen Jason-roeiers. Gelukkig was er burenhulp van De Waal. 7 Jason-roeiers en 1 Waal-roeier gestuurd door Martin. In het Masters E-J veld voeren 16 ploegen. Helaas voor onze acht, waren zij de enige F-Veteranenploeg en waren zij ingedeeld in het jongere E-veld. Dat verhinderde hen niet om de 4e tijd te varen. Achter 3 E-ploegen maar voor 4 andere E-ploegen èn voor een snelle G-ploeg die op De Head ook sneller was. 
De ploeg was goed voorbereid op het lastige water in de eerste 2 km. Haalde daar meteen de 1e ploeg in en liep ook sterk in op de volgende. Helaas moest de ploeg bij een lastige, lange smalle brug zo'n 300 meter langzaam aan doen. Om een aanvaring te voorkomen. Direct na de brug meteen die ploeg wel voorbij gestoomd en de laatste 2 km tegen de steeds hardere wind in goed in het ritme blijven varen. Erg tevreden met het resultaat.
slr-2023-jasons-heeren8
 
Zowel Kaatje Crew als Jason's Heeren 8 bereiden zich nu voor op de Zwolsche Vecht Regatta. zondag 18 juni.  Dat is opnieuw een altijd goed en erg gezellig georganiseerde wedstrijd. Vaak ook een eerste wedstrijd voor onervaren ploegen. Er kan bijvoorbeeld ook in de C-vier gestart worden. Het zou mooi zijn als Jason dit keer met nòg meer ploegen gaat deelnemen.

Reageer op dit nieuwsbericht

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst