?   
 
 
 

Jason weer snelste op Oude IJssel Race

Geplaatst op 26-04-2023  -  Categorie: Wedstrijden  -  Auteur: JP van Leeuwen
De Oude IJssel Race van Doesburg naar Doetinchem is met 11,6 km de langste roeirace van Nederland. Dit jaar alweer voor de achtste keer prima georganiseerd door De Ank, in samenwerking met Daventria. 
Drie Jason-ploegen deden mee, met in totaal 72 ploegen. 
Net als vorig jaar waren Leander & Alexander duidelijk de snelste ploeg van allemaal. Zij wonnen dan ook overtuigend in hun leeftijdscategorie (veteranen B) de dubbeltwee. 
Arthur en Tijmen trainen al ruim een jaar samen bij Jason en dit was hun eerste wedstrijd voor onze vereniging. Zij vonden dit een erg mooie wedstrijd en gaan er zeker meer varen. Voor hun eerste wedstrijd was de vierde plaats van de zes in de veteranen A categorie beslist goed.
JP roeide met een (zeer) oud-lid van Jason. Dirk Imkamp, inderdaad de broer van Maarten. Dirk roeit nu bij Breda en was in 1973-‘75 wedstrijdroeier bij Jason. Toen o.a. in waarschijnlijk de eerste Jason-acht ooit. 
Deze gelegenheidsformatie kon met al hun ervaring een goede race varen. Snelste in hun categorie in een baanrecord voor veteranen G. 
Vorig jaar 2 ploegen van Jason, dit jaar 3. En volgend jaar….?
leander-en-alexander-winst-op-de-oude-ijsselrace
Leander en Alexander
jp-en-drik-imkamp-winst-op-de-oude-ijsselrace
JP en Dirk Imkamp
tijmen-en-arthur-op-oude-ijsselrace-2023
Tijmen en Arthur

Reageer op dit nieuwsbericht

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Monique Kuunders
01 mei 2023 12:18

Wat leuk, een kersverse wedstrijdploeg en een soort wedstrijdploegreuni van (heel) lang geleden. En natuurlijk titelverdedigers.