?   
 
 
 

Bestuurswissel: kandidaat penningmeester

Geplaatst op 17-02-2023  -  Categorie: Nieuwsbrief  -  Auteur: Eveline Boermans

marianne-op-ezelKomende ledenvergadering 23 maart aanstaande wordt Marianne Kuipers voorgedragen als penningmeester van de RV. Deze aankomende bestuurswissel sluit mooi aan bij dit Themanummer “Wissel”, bovendien is het een mooie kennismaking voor de leden!

Je bent nog niet lang lid van RV Jason, maar hebt al wel een langere roeiloopbaan. Ook ben je vaker van roeivereniging gewisseld.  Welke wisselingen heb je achter de rug?
Roeien heb ik geleerd bij Tubantia in Hengelo. Al meteen na de eerste halen was ik er aan verslingerd en dat is nooit meer overgegaan bij Isala in Zutphen en de laatste 15 jaren bij Rijnland in Leidschendam. Mijn roei carrière is er een van toerroeien en skiffen, marathons en daarna wedstrijden. Een echte wedstrijdroeier ben ik nooit geworden want ik heb meer op met de intensieve trainingen op techniek en conditie dan de wedstrijden zelf.

Het zal even wennen zijn, zo kort lid en mogelijk toch al bestuurder. Maar ook van bestuurdersrol ben je vaker gewisseld. Wat is jouw bestuurservaring?
Mijn eerste ervaringen op dit gebied begonnen in 1982 toen ik penningmeester werd van de Vereniging het Nederlands Ezelstamboek en later ook van de Stichting Opvang Ezels. In die tijd kreeg ik bij de overdracht nog dozen vol ordners en papieren, nu heeft Eveline de financiële boekhouding volledig gedigitaliseerd. Hier ligt voor mij nog wel een uitdaging.
Door de jaren heen heb ik bestuurlijke ervaring opgedaan in allerlei verenigingen en in mijn werk. Inmiddels ben ik pensionado en dus veel tijd voor leuke dingen. Oh ja, lang geleden heb ik in Wageningen veeteelt gestudeerd. Dus naast roeien heb ik ook een klik met koeien, paarden en varkens en natuurlijk met ezeltjes (zie foto). En verder vind ik mijn achternichtje(s) en -neefjes heel erg leuk.

Gebruik je nog wel eens wisselgeld?
Wisselgeld heb ik nauwelijks meer in huis. Alleen voor mijn hulp en rond Kerst voor de bezorger van de krant.


Reageer op dit nieuwsbericht

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Tineke Lely
21 feb 2023 23:33

Wat leuk dat je dit gaat doen, Marianne. Ik wens je veel sterkte en succes! Tineke Lely