?   
 
 
 

KiKaRoW Rondje NL

Geplaatst op 13-04-2019  -  Categorie: Algemeen

Zaterdag 13 april was het dan zover. Na een goed bezocht sponsorontbijt om 7.00 uur werden The Vinn en alle volgboten van Michiel de Ruyter en van RV de Meije te water gelaten. Het startschot werd door de Burgemeester van Uithoorn, de heer P. Heiliegers gegeven en de brandweer zorgde voor het erewater. Het was een koude start, maar met de zon erbij was het prachtig roeiweer. Via Alphen aan de Rijn, Leiderdorp en Leiden eindigde de vloot rond 17.00 uur bij RV de De Laak in Voorburg.
The Vin werd bestuurd door Herma Bik, erelid van MdR en een van de KiKa-roeiers van het eerste uur, Gerdo Evertsen had de eer om in The Vin de eerste kilometers te roeien.

Helden op het water
Het boek Helden op het Water wordt aan liefhebbers van de roeisport te koop aangeboden en gaat naar de hoogste bieder. De opbrengst komt ten goede aan KiKaRoW. Het boek van Documentatiecentrum Roeisport is tweeledig een collectors item. Het boek bevat de door Cor Scheffers, bestuurder Documentatiecentrum en voorzitter van RV De Waal, verzamelde handtekeningen van gouden medaillisten van de Wereldkampioenschappen 2014 (o.a. van het Kiwipair 2-/2+ Hamish Bond en Eric Murray) gehouden in Amsterdam als van een groot deel van de Helden die in dit boek zijn opgenomen. Het boek is mede uniek omdat dit het enige exemplaar is met een paar fotopagina's die omgekeerd zijn afgedrukt (van o.a. Jan Wienese). Draai je het boek om dan zie je er niets van.

Liefhebbers worden uitgenodigd hun bod uit te brengen aan Otto Over, oud notaris en voorzitter van Roeivereeniging Willem III - Amsterdam (voorlaatste aankomstplaats op 13 juli 2019).


Het hoogste bod wordt bekend gemaakt op 25 mei rond 17.00 uur op RV De Waal Nijmegen, na ontvangst van de KiKaRoW roeiers door burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen die dan ook de hoogste bieder bekend zal maken. Inmiddels ligt er een bod van € 500. Cor Scheffers doet met pijn afstand van dit unieke boek maar het fantastische doel KikaRoW prevaleert.
Het bod kan via email worden gedaan tot en met 23 mei 24.00 uur aan oud notaris Otto Over. Mailadres: revo.otto.[antispam].@hetnet.nl 


Reageer op dit nieuwsbericht

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst