?   
 
 
 

Let op de KNRB Zichtbaarheidsvoorschriften

Geplaatst op 30-10-2022  -  Categorie: Veiligheid  -  Auteur: Eveline Boermans

Per 1 november treden de Zichtbaarheidsvoorschriften van de KNRB officieel in werking. Dat betekent dat er kledingvoorschriften gelden om de zichtbaarheid van roeiers te vergroten middels High Visibility-kleding.

Jason verplicht skiffeurs, boegroeiers en stuurlieden al lange tijd om zichtbaar te zijn door fluorescente kleding te dragen. Er zijn gele hesjes beschikbaar, ook is de kledinglijn al even geleden aangepast.

Vanaf nu is het ook voorschrift vanuit de KNRB. Deze is als volgt:

  1. Skiff-roeiers, slag- en boegroeiers en stuurlieden dragen tijdens het varen voor eenieder die zich op het water bevindt en in alle omstandigheden goed zichtbare kleding. De vereniging stelt zelf vast welke kleurstelling daaraan in haar eigen situatie aan voldoet. In ieder geval voldoen niet: overwegend zwart, donkerblauw, grijs of groen.
  2. Wanneer de eigen kleding van de roeier of stuur niet voldoet aan het voorgaande, draagt het betreffende lid een High Visibility-hesje over de kleding, dat ter beschikking wordt gesteld door de roeivereniging.
  3. De kledingvoorschriften gelden niet voor wedstrijden. Dan dragen roeiers het wedstrijdtenue. Dit is een uitzondering op de regel dat High Visibility-kleding gedragen wordt.

Reageer op dit nieuwsbericht

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst