?   
 
 
 

Let op de nieuwe kledingregels!

Geplaatst op 06-03-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Miranda (KledingCie)

Na de winter (en wind) staan de eerste wedstrijden voor de deur! Daarom dit bericht van de Kledingcommissie inzake de aangekondigde strengere handhaving van de kledingregels bij wedstrijden. Het zal in de uitvoering natuurlijk afhangen van de grootte van de wedstrijd en de kamprechter, maar neem kennis van deze regels. Het is natuurlijk zonde als je na hard werken strafsecondes aan je (verkeerd gekozen) broek krijgt!

De algemene stelregel is enigszins veranderd in dat je het officiële tenue moet dragen, maar dat er tussen de roeiers in een boot verschil mag zijn in de uitvoering. Met andere woorden een voorbeeld: als je mederoeier een enorme koukleum is mag hij/zij met een lange broek roeien en jij in je roeipak.

De tweede stelregel is dat de gekozen uitvoering vervolgens wel uniform moet worden toegepast. Dit geldt ook voor sokken, petten e.d. Met andere woorden een voorbeeld: als jij in je roeipak roeit met korte mouwen ondershirt en je mederoeier kiest ook voor korte mouwen en roeipak moet hij/zij eenzelfde ondershirt dragen.

De nieuwe lange broek van Jason (met witte bies) is vastgesteld als tenue en mag daarom over het pakje gedragen worden.Let op: dit geldt dan dus voor alle lange broeken in de boot.

In de bijlage nog een mooi schema waarin het een en ander is gevisualiseerd.

Succes met het afstemmen met je roeiploeg en natuurlijk met de aankomende wedstrijden!

En nog even los van de regels zijn stoere roeifoto’s in uniforme Jasonkleding nog mooier ;-)


Reageer op dit nieuwsbericht

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst