?   
 
 
 

Masters in Hongarije ofwel het verzamelen van tweede plaatsen

Geplaatst op 01-10-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Wim Jan

2019-jp-van-leeuwen-en-wj-ligtenberg-foto-pp-luckerOok dit jaar ging er een Jason delegatie naar de Masters in Hongarije, waar de wedstrijden op het meer van Velence werd gehouden.
Het team Kaatje, bestaand uit Miranda, Marieke, Jantien en Esther deels aangevuld met Josien als er gestuurd werd gevaren. Daarnaast bijgestaan door wat wij liefkozend de roze mannetjes zijn gaan noemen: Pieter en Peter-Paul, het coachingteam.
Wij zouden met een vier in het heren veld starten maar doordat Paul geblesseerd raakte waren we nog met drie: JP, Kees en ik. Los van de pech voor Paul was dit voor Kees vervelend want hij zou samen met Paul verschillende nummers in de twee varen. Via Esther konden we op Sybrand, onze botentransporteur, een beroep doen om als vierde man mee te varen. We slaagden er zelfs in 2 trainingen te organiseren zodat we niet geheel onvoorbereid aan de wedstrijden zouden deelnemen.
Dus konden we toch afreizen naar Hongarije. Dit deden we op verschillende wijzen. Wel met de auto, maar soms in enkele dagen of in extreme in 1 nacht.

Op dinsdag waren we er en kon er nog even getraind worden. Woensdag startten de eerste wedstrijden. De dames startten in de vier met in het C veld (dit is leeftijd van 43 jaar en meer), en kwamen tot een verdienstelijke vierde plek. De kop was eraf voor de dames en het parcours verkend en er achter gekomen dat de wind zeer verschillende sterktes kan aan nemen en van opzij kwam.
Op deze woensdag kon JP iets van zijn bucketlist afstrepen, hij skiffde de 1000m wedstrijd voor het eerst. Na afloop had ik ook het idee voor het laatst, maar dat weet je nooit met JP.
Het resultaat was een 8e plaats.

Donderdag was een drukke dag met 5 wedstrijden voor de equipe.  De heren hadden oefenwedstrijden want ze kwamen uit in een jongere leeftijdscategorie en later in de week in hun eigen categorie. Zo moesten we vrij vroeg in de vier-zonder in de C categorie starten waar we een redelijke wedstrijd roeiden waarbij we hard vochten om geen laatste plaats aan de broek te krijgen.
We slaagden daar net in de tijd was redelijk en de race was mooi gelijkmatig.
Daarna mocht Kees zijn wedstrijd skiffen wat heel goed ging, alhoewel hij wat wind betrof een ongunstige baan had geloot. Hij finiste in het D veld (leeftijd 50 jaar en ouder) in zijn heat op plek 4. Aan het eind van de middag mochten JP en ik onze 1e km wedstrijd in de 2- proberen. Het was goed dat dit niet in ons eigen veld was, want het ging nog niet helemaal naar wens. Het was net niet scherp genoeg maar biedt aanknopingspunten voor het vervolg.
De dames startten in het A veld (27 jaar en ouder) in het vier-met veld. Na een degelijke race werd een tweede plaats gehaald. Aan het eind van dag werd er in de vier-zonder gevaren in het B veld (33 jaar en ouder) na 500 meter lag Kaatje op de eerste plek, maar op de finish moest de eer aan een Duitse combinatie worden gelaten en zo werd er strijdend een zeer mooie 2e plaats bereikt.
Dit bleek achteraf de beste race van alle wedstrijden te zijn geweest.

Op vrijdag werd er door de dames in de vier-zonder in het A veld en in het B veld in de vier-met gestart. De 4- lieten ze een zeer goede eerste 500 meter zien maar in de tweede deel werd de ploeg door weer een Duitse combinatie gestaag voorbij gestreefd. Wel waren zij de beste verenigingsploeg en weer was een 2e plek de beloning.
De vier-met was eigenlijk iets te kort achter de 4-, en daarmee werd het zwaar. Een degelijke derde plek was de beloning.
Bij de Heren roeide Kees zijn hoofdnummer het E-veld skiff. Hij was een van de 160 skiffeurs. Net als de dag ervoor roeide hij een mooie degelijke wedstrijd in zijn kenmerkende skiffstijl. Het resultaat was een zeer verdienstelijke 3e plaats.
Aan het eind van de dag mochten we in de 4- in het E veld laten zien dat je met drie trainingen een heel eind kunt komen. Er waren 2 ploegen veel sneller maar met 2 andere ploegen werd er gestreden om de derde plaats, door een goede eindsprint en de aanmoedigingen van de dames wisten we die te bereiken. Natuurlijk het kon veel beter maar gezien de geringe voorbereiding was dit toch een goed resultaat.

Zo komen we op de laatste dag van het evenement met 2 hoofdnummers voor zowel de dames de 4- in hun eigen veld en de 2- voor JP en WJ.
De dames mochten zich 's ochtends vroeg hun klasse laten zien. De dames hadden weer een sterke combinatie ploeg voor zich en konden zich troosten met de titel van beste verenigingsploeg op een 2e plek.

Wim Jan


Reageer op dit nieuwsbericht

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst