?   
 
 
 

Roei door met Commissie Doorhaal

Geplaatst op 20-02-2023  -  Categorie: Nieuwsbrief  -  Auteur: Eveline Boermans

Roeiers die lekker de Rijn op willen vinden hun weg wel door aan te sluiten bij sociaal-roeien en andere instap-initiatieven. Maar roeiers die graag technisch willen groeien en in glad materiaal willen roeien vinden veel moeilijker aansluiting. Daarnaast is er op Jason een tekort aan coaches waardoor er steeds een beroep gedaan wordt op dezelfde leden. Met dit in het achterhoofd nodigde afgelopen oktober onze voorzitter enkele roeiers uit om hierover te brainstormen en een commissie te vormen.

De commissie Doorhaal spant zich in om op allerlei vlakken de roeiontwikkeling te bevorderen. Bijvoorbeeld het verbeteren van de doorstroom van de instructiefase richting ploegformatie of aansluiting bij andere ploegen, de stap van C-roeien naar glad-roeien, of stap van recreatief roeien naar wedstrijdroeien. De commissie doet dat projectgewijs: met kortlopende projecten en workshops hoopt de commissie kennis en vaardigheden onder roeiers te vergroten en gelegenheden te creëren waarop roeiers elkaar kunnen vinden.

Dit voorjaar organiseert Commissie Doorhaal een coachingsproject voor de minder ervaren sportieve roeiers.

In 10 weken worden deelnemers door diverse coaches getraind in het verbeteren van de roeitechniek, het vergroten van jouw bootgevoel en het leren doseren van je kracht. Ook het samenwerken met anderen in de boot is een aandachtspunt. Het is dè kans om een stap te maken en om kennis te maken met glad-roeien. Met de andere roeiers train je op zaterdagen naar de RV Clubdag van 21 mei toe. Het project wordt afgesloten met deelname aan de RV Clubwedstrijden in de haven. Ook als je nog in de instructiefase van je roeiloopbaan bent en je je bevoegdheden nog niet op zak hebt, kan je deelnemen aan het project.

De aanmeldperiode is voor 5 maart. Dat kan via laahrood.[antispam].@jasonroeien.nl Meer info over dit project is er ook op de informatieavond Wedstrijden Starten die medio maart.

De commissie Doorhaal bestaat uit Jori Dreef, Esther Deupmann, Sara van Vliet en Eveline Boermans


Reageer op dit nieuwsbericht

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst