?   
 
 
 
 

Susie maakt er wat van

Geplaatst op 19-11-2023  -  Categorie: Nieuwsbrief  -  Auteur: Merlijne (Webcie)

susie-shirts-printsDat Susie handige handen heeft, blijkt wel uit haar werk als docent houtbewerken aan de vrije scholen in Deventer en Arnhem en haar eigen praktijk waarin ze (theater)poppen maakt en grafiek beoefent. De drukkunsten zet ze ook al jaren in om roeikleding te maken voor haarzelf en teamgenoot Greet.

Aanleiding daarvoor waren de witte Jason shirts, die Susie maar saai vond. Voor de elfstedentocht die ze in het verleden regelmatig roeide, werden altijd kleurige t-shirts gemaakt. Handig, want daarin herken je elkaar goed. Leuk dus om dat ook binnen de eigen ploeg in te voeren.

Stempels met dollen

Het eerste shirt dat Susie voor haarzelf en Greet maakte, werd bedrukt met stempels in de vorm van dollen. De dollen zijn nog naar oud model, met een kruisvormige sluiting. Het shirt is inmiddels verschoten, de opdruk verbleekt. Dat is weer een goede reden voor een nieuw ontwerp! Als Susie zin heeft om iets te gaan maken, dan gaat ze gewoon aan de slag. Zo ligt er inmiddels een flinke collectie van eigenhandig bedrukte shirts, allemaal met onderwerpen die op een of andere manier aan het roeien gelinkt zijn.

Tweetjes en riemenmikado

Er zijn diverse ontwerpen met ‘tweetjes’, in verschillende kleuren en composities op een shirt gedrukt. De riemen-mikado die regelmatig op het vlot ontstaat, gaf inspiratie voor de meest recente opdruk. Deze drukte ze vanwege de detaillering in zeefdruk, maar vaak gebruikt Susie stempels geknipt uit foam. Een mengsel van acrylverf en een textielmedium maken dat de shirts een poos mee kunnen. Susie is altijd bereid tips te geven, mochten er anderen ook geïnspireerd raken om eigen shirts te bedrukken.

In hetzelfde shirt zonder af te spreken

Eigenlijk roeien Greet en Susie altijd in de zelfgemaakte shirts. Ze spreken het nooit af, maar hebben bijna altijd hetzelfde aan. Als het kouder of natter is, gaat er een Jasonjasje over. Susie heeft het niet nagelaten deze ook naar haar hand te zetten. Ze maakte voeringen van softshell en waterdichte stof, die bij kou of regen eenvoudig met klittenband vast te zetten zijn. De frustratie van extreem koude handen bij het wachten na het oproeien voor een wedstrijd, zorgde voor een eigen ontwerp handschoenen. “Ik hou gewoon van knutselen; als er iets nodig is, of ik bedenk iets, dan ga ik het maken.”

header-greet-en-susie 2


Reageer op dit nieuwsbericht

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst