?   
 
 
 
 

Toertocht Utrecht in tropische tempraturen

Geplaatst op 01-06-2017  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Nikolai en Dorien

Op de warme zondagmorgen van 28 mei om half tien vertrok de Jason Jeugd plus coaches om naar URV Viking in Utrecht te gaan. Voor het eerst in misschien wel twee decennia hadden 18 Jason(jeugd)leden zich bij elkaar verzameld om een toertocht te roeien.


Bij aan komst kregen we koffie en thee, terwijl Renate en de coaches een serieuze poging deden om ons te organiseren, de boten in te delen, uitleg te geven over wat Wherry roeien inhoud en instructie over het ‘wisselen van roei/stuur plek wanneer op het water’, dit was allemaal vrij hectisch.
Maar na een uur vertrokken we dan ook echt, met vijf dubbeltwee Wherry’s. Eerst een stuk door een kanaal (Vaartsche Rijn), net aangekomen in de Utrechtse grachten (Stadsbuitengracht) maakten wij een scherpe bocht, en roeiden pal de natuur in, de Kromme Rijn op.


Wat vermeldenswaardig is was dat we van een aardige mevrouw van URV Viking een paar zeer comfortabele stuurkussens en een houten mini-peddeltjes kregen (voor het geval we stil kwamen te liggen onder een brug), dit vonden wij allen heel gastvrij. Nu konden we lekker zitten door de kussens en elkaar tijdens het roeien eens goed nat spetteren met de mini-peddels.


Onze tussenstop en omkeerpunt was theehuis Rhijnauwen waar iedereen een lekkere pannenkoek en een fris drankje naar binnen werkte. Na een heerlijke pauze roeiden we stroom afwaarts weer terug, veel sneller dan op de terug weg, volgens ons kwam dat door de vullende pannenkoeken en had dat niks met de stroming te maken.


Er was zelfs een boot die er een competitie van maakten en ging lekker sprinten in de Wherry met 30°C. Onder de velen bruggetjes en ook grotere bruggen roeien vonden we allen heel leuk. We genoten ook ‘live’ mee van het Utrechtse gejuich uit Stadion Galgenwaard, waar FC Utrecht won tegen AZ. Door de hitte was er veel recreatievaart op het water die blijkbaar vergaten dat er meer mensen waren op het water. Na veel geschreeuw en geroep tegen kanoërs en kayakers vonden wij het allemaal een zeer geslaagde dag en is het zeker voor herhaling vatbaar.
We hebben allen zeer genoten. Hiermee danken we URV Viking voor hun uiterste gastvrijheid en onze coaches voor hun stuurkunsten en gezelligheid.


(Nikolai en Dorien)
Nikolai, Emma, Carmen, Claire, Doortje, Dorien, Elias, Indira, Julie, Lisa, Maarten, Olivia, Thomas, Yip, André, Herman, Peter en Renate.

 

ToertochtUtrecht280517


Reageer op dit nieuwsbericht

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst