?   
 
 
 

Twentsche Winterwedstrijden: Mooie resultaten Jason-ploegen

Geplaatst op 22-02-2023  -  Categorie: Wedstrijden  -  Auteur: JP van Leeuwen

Tijdens de TWW bij Tubantia in Hengelo, hebben 2 ploegen de eer van Jason verdedigd.

De vierzonder met Leander, Alexander, Ruud en Peter mocht het spits afbijten. Na een merkwaardige startprocedure (ze moesten kort voor de vliegende start wachten en konden dus niet op volle snelheid door de startlijn) roeiden ze strak en technisch goed aan de kop van het veld. Hun snelste tegenstander zat achterin hun veld en onze vier kon dus niet goed zien dat het zeer spannend was. Uiteindelijk waren zij met een scherpe tijd van 15:41:3 minuten over de 4 km slechts 0,4 seconden sneller. Dat zou met een goede start nog wel iets meer zijn geweest. Snelste van de vier vieren dus. 

 

De herenacht met Geo, André, Maarten, Bert, Alexander, Kees, Paul, JP en Joyce als stuur mocht in het laatste wedstrijdblok over de baan. Alexander roeide dus 2x mee!

Vooraf waren er wat zorgen of we als oudste ploeg van de 7 achten de ploeg van onze buren De Waal wel voor zouden kunnen blijven. In een strak tempo van 31 à 32 slagen per minuut kon de ploeg een hoge baansnelheid vasthouden. De afstand tot De Waal werd geleidelijk aan juist groter. In 14:50:9 roeiden ze de 6e tijd van de 7 achten en waren erg tevreden met de constante hoge snelheid.

Bij de TWW worden de uiteindelijke winnaar bepaald op basis van een verrekening van leeftijd. Op die manier wordt een gecorrigeerde tijd bepaald. Omdat de vierzonder relatief jong was tov hun tegenstanders werden ze hierdoor vierde.

De herenacht was de oudste van het veld en na leeftijdcorrectie verreweg de snelste! 

Een mooi blik voor Jason dus weer!

tww-2023-jasons-heeren-8


tww-2023-jasons-h4

Reageer op dit nieuwsbericht

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst