?   
 
 
 

Nieuwe maatregelen voor veiligheid op het water

Geplaatst op 14-11-2018  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Veiligheidscommissie

2015-08-06-zomeravondroeien-met-evelien-en-annemarieTijdens de AV van 5 november is het Veiligheidsplan besproken. In het veiligheidsplan wordt het veiligheidsbeleid van onze roeivereniging beschreven, en er worden voorstellen gedaan voor de verbetering van de  veiligheid op het water. 

Veilig roeien bereik je niet alleen door het opstellen van regels. Het gaat vooral om het eigen gedrag van de leden: aandacht voor je eigen veiligheid, en die van je roeimaten onder het motto 'je roeit hier veilig of je roeit hier niet'! 

Roeivereniging Jason wil de leden zo goed mogelijk informeren over de risico’s en de maatregelen, zorgen voor goede opleiding en materiaal, en bevorderen dat veiligheid een vanzelfsprekend onderdeel is van onze verenigingscultuur. Veiligheid zal voortaan een vast agendapunt zijn op de ALV. 

In het plan zijn een aantal nieuwe maatregelen opgenomen ter verbetering van de veiligheid van het roeien op de Rijn:

  • Bij een watertemperatuur lager dan 10 graden Celsius wordt het dragen van een reddingsvest verplicht.
  • Er moet altijd een mobiele telefoon aan boord te zijn.

De komende periode willen we o.a. aandacht besteden aan incidenten melding, gestructureerd beheer van reddingsvesten, het opleiden van (Rijn-)stuurlieden, en herziening van het roeireglement. 

Het veiligheidsplan kun je via deze link lezen (zat ook bij de stukken voor de AV van 5/11/'18). Heb je vragen of suggesties voor de veiligheidscommissie, of wil je een bijdrage leveren, dan kun je mailen naar: veiligheidscomissie@jasonroeien.nl. Tot slot: Roel stopt als commissielid, dus als je interesse hebt om lid te worden van onze commissie, dan horen we graag van je!

 

Paul Bussemakers

Geert Huisman

Willard Rijnberg

Roel de Hondt


Reageer op dit nieuwsbericht

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst