?   
 
 
 

Wie wil er nou geen secretaris worden van zo’n leuke club?

Geplaatst op 18-09-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Antoon

Scheidend secretaris Lous van Son

Het bevalt Lous heel goed als secretaris van Roeivereniging Jason. Ze heeft contact met veel mensen, denkt mee in het bestuur en vindt het leuk om een soort spin in het Jason web te zijn. Toch gaat ze stoppen, want door fysiek ongemak kan ze helaas niet meer roeien. De mooie toertochten zal ze nooit vergeten. Als bestuurslid wil ze veel binding met de leden en de activiteiten en dat lukt niet als je niet zelf roeit. 

portret-lous-dsc-7266-lous-18-34-44

Hoe wordt je secretaris?

Lous was net gestopt met werken toen ze startte als opvolger van interim secretaris Monique Kuunders. Ze had tijd en haar juridisch ervaring kwam meteen van pas bij de statuten. Niet dat je jurist moet zijn om secretaris te worden, helemaal niet. Het belangrijkste is dat je geïnteresseerd bent in wat er gebeurt bij Jason en wat er speelt onder de leden. Een beetje digitale handigheid komt wel van pas, maar ook daarin word je ondersteund door anderen.

 

Wat doet de secretaris eigenlijk?

Je checkt de mail die binnenkomt, over wedstrijden, toertochten, aanvragen van leden, KNRB. Het meeste stuur je door, maar het ledenbestand hou je zelf up to date. Vergaderingen bereid je voor, je notuleert en houdt de actiepunten bij. De meningen willen wel eens verschillen, maar het mooiste is om dingen voor elkaar te krijgen en samen richting te geven aan de vereniging. 

Dit jaar is bijzonder met Corona en het clubgebouw dat gerepareerd wordt. Minder roeien dan normaal en geduld hebben tot het weer “normaal” wordt. Toch is het bestuur actief geweest om de vereniging door te laten draaien. Volgend jaar ziet het er beter uit, als het clubhuis terug is en corona hopelijk minder bepalend. Lous zou het zo nog drie jaar doen, als ze nog kon roeien.

 

Als iemand interesse heeft om secretaris te worden?

Neem dan zeker contact op met siraterces.[antispam].@jasonroeien.nl. Het is een leuke functie, prima te doen naast een baan. Je wordt ingewerkt en kunt altijd terugvallen op Lous. Het bestuur is een warme club, ze nemen taken van elkaar over als het nodig is. Denk na hoe jij secretaris zou willen zijn, ook over de taakverdeling valt te praten. 

Lous is benieuwd naar de reactie. Wie wil er nou geen secretaris worden van zo’n leuke club?


Reageer op dit nieuwsbericht

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst