?   
 
 
 

Wissel eens van roeilocatie, de boten liggen klaar op Rhederlaag

Geplaatst op 16-02-2023  -  Categorie: Nieuwsbrief  -  Auteur: Rhederlaag commissie

Een grote plas met brede stranden en vakantiehuizen, dat roeit echt anders dan de haven of de Rijn. Deze Jason dependance bevindt zich op 15 km van Arnhem en je kunt er zo instappen. In de Byland (wherry 2x+) of de Groene rivier (C4x+), RV Jason-boten die daar in beheer zijn van de Rhederlaag commissie.

Roeien op Rhederlaag

Sinds 2017 wordt er regelmatig geroeid op Rhederlaag. De vaste kern bestaat nu uit Elodie Overdevest, Erik Metz, Jan Schaeffer, Pieter Middelhoff en Frits Schaap. Maar er roeien ook nieuwelingen mee en soms ook meer ervaren ploegen.

Leuke afwisseling

Rhederlaag is een goede omgeving om roei- en stuurvaardigheden te trainen. Je kunt met een S2 of S4 stuur zelfstandig roeien. Dus wil je eens buiten de haven roeien en kun je niet de Rijn op, dan is dit een goed alternatief. Van half april tot oktober kun je hier terecht. Neem de tijd om te genieten van de vele strandjes en de picknick mogelijkheden. En met warm weer is het heerlijk zwemmen in het meer.  

Zijn er dan geen nadelen?

Nou, het roeien op Rhederlaag kost iets meer tijd dan in Arnhem. Eerst moeten de dekkleden verwijderd worden en dan kunnen de boten via de helling met de nieuwe trolleys te water gelaten worden. Na afloop worden de boten weer opgeslagen onder de dekkleden. Maar vele handen maken licht werk.

Hoe dan?

Ieder lid van de Jason roei vereniging kan vrij het water op in Rhederlaag. Voor de Byland en de Groene rivier gelden de gebruikelijke vereisten. Het enige wat je hoeft te doen is van tevoren even contact opnemen met de Rhederlaag commissie: gaalredehr.[antispam].@jasonroeien.nl Of bel: 06 45626688. 

De Jason boten liggen recreatiepark de Veerstal, nabij de Marsweg, richting de Veerpont de Veerstal. Om precies te zijn: 52° 0' 27.864" N 6° 2' 53.3616" E



20200721-193850-1Foto: De Groene Rivier wordt in goede staat gehouden voor de tochtjes op Rhederlaag. 

rhederlaaag-natuur

Foto: Genieten van de natuur op Rhederlaag vanuit een roeiboot.

 


Reageer op dit nieuwsbericht

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst